Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Kako Najfunkcionalnije da Opremite Stan Koji je Mali ?

04. veljača 2013 ob 15:01 | 98
Kada želite da opremite mali stan morate voditi računa o specifičnim zahtevima od kojih zavisi koliko ćete što bolje i pravilnije iskoristiti svaki kutak tog malog prostora.Kada se samo spomene mala kvadratura stana mnogi ljudi odmah pomisle na zbijen prostor koji je nemoguće funkcionalno organizovati.Nije redak slučaj da je zaista tako ukoliko se nameštaj loše rasporedi ili je prevelikih dimenzija za taj prostor.Ukoliko pravilno odaberete svaki element gledajući najbolju prostornu dispoziciju i od najmanjeg prostora možete učiniti da odgovara komoditetu i nekih mnogo većih stambenih prostora.

Koliko će prostor biti uspešan u zadovoljavanju potreba zavisi i od broja članova porodice koji u njemu žive.Svakako da će neko ko živi sam u 40m2 imati posebno drugačije zahteve,ali je pored svega najvažnije da se u bilo kom prostoru zadovolje potrebe svakoga ko tu živi.

Kada je reč o idejama mali stan mora biti multifunkcionalan.Ukoliko se poigravate s namenama potpuno različitih prostorija možete vizuelno stvoriti dodatni prostor koji ustvari ne postoji.Maštovitost I kreativnost daće rezultate,tako da u dnevnom boravku možete napraviti I spavaonu,u spavaćoj sobi napraviti biblioteku I razne druge varijante.Na ovaj način možete zadovoljiti sve svoje potrebe.

Dinamičnost prostora dobićete iskorišćavanjem njegovih vertikalnih komponenti.Kod stanova gde to visina dozvoljava možete nivelisati I stvoriti nove stambene kvadrate.S obzirom na visinu gornjih nivoa koji su mnogo manji od potrebne kako bi normalno funkcionisali, obično se ti prostori pretvaraju u prostore u kojima se spava a do njih se dolazi kosim stepenicama.

Kod opremanja malih prostora I postizanja pravog uživanja u njima najvažniji faktor je svakako dobar odabir nameštaja.Pod tim se podrazumeva nameštaj koji nije preveliki I masivan,koji ne dominira zbog svoje boje,načina obrade ili oblika.Zato se preporučuje nameštaj koji nije preterano glomazan,koji se lako uklapa u boje zidova I nije preterano upadljiv.

Svetle I otvorene boje ućiniće da prostor izgleda veći nego što jeste,dok će ga tamne boje potpuno zatvoriti.Što se tiče materijala različitih elemenata,npr. u kuhinji ili dnevnom boravku najbolje rešenje je da budu isti kako ne bi opteretili previše prostor u kome već ima dosta elemenata.Ukoliko želite da istaknete neki materijal ili boju najbolje je da to učinite uz pomoć detalja kao što su prekrivači,zavese I sl.

Ukoliko korisno iskoristite svaki kutak životnog prostora stvorili ste dovoljan prostor kako bi smestili osnovne elemente a isto tako I prostor za dekoraciju što će Vaš prostor učiniti jedinstvenim.Funkcionalno povećanje malog životnog prostora uz neobične ideje mogu napraviti od prostora pravu oazu mira I uživanja.Ukoliko u ispunjavanju najosnovnijih potreba za stanovanje izostavite estetske elemente koji prostoru daju posebnu vrednost načinićete da vaš stan izgleda potpuno nezanimljiv I hladan.

Zbog toga učinite sve što je potrebno kako bi Vaš stan bio funkcionalan I estetski zanimljiv, pa samim tim I boravak u njemu što prijatniji.

Za vise informacija o uredjenju stana poseteti ovaj link.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se