BAKA I POLICAJAC

20. prosinac 2015 ob 19:11 | 91
slika 2006847

Prvo me je vijest potresla, i danas mi je ludo to, što je taj policajac napravio...
Odležalo je malo to u meni, nagledao i načitao sam se komentara, pa i na Mojnetu i sada se i ja javljam. Kasno paljenje – a možda i ne. malo tko je sagledao tu žalosnu priču sa druge strane. Ipak ću prvo reći klasičan komentar. Kratko i jasno, svoj stav, kako je trebalo da se postupa.

Policajac ja kao prvo imao dvije opcije.
Prva: da zažmiri i to ne vidi.
Druga: da pametnije postupa.

Da ne vidi.....
Teško je ne vidjeti prekršaj, kada stojiš tamo u uniformi koju ljudi vole samo kada očekuju vašu pomoć. Nisi sam, netko će vidjeti i prijaviti te, da nisi odreagirao na očiti prekršaj po članku tomitom..... pa stegovni postupak, pa suspenz, pa manja plača.... Nagađam, ali mislim da su i to mogući ishodi....... Pa nepoznati kolege u civilu, pa moguća namjerna provokacija ako si imao i ranije ''problema'' sa nadređenima.... Nije lako biti policajac.... pa molim sve žene policajaca, da bar one ne povećavaju stres naših čuvara zakona. Da naprave sve što je u njihovoj moći, da im policajac izađe na ulicu dobre volje, da ne bude u stresu i paranoičan......

Da pametnije postupa.....
Ne znam, na kakvom mjestu je gospođa prešla cestu na crveno svijetlo, kakvi su tamo semafori, dali se radilo o onom semaforu za pješake, koji zajebava bez milosti......
….... dođeš, auti jure, nema ti druge nego da pritisneš na dugme i čekaš.... kad nakon dvadeset sekundi auta više nema, prazna cesta, a prozorčić semafora i dalje odbrojava...32...31...30...još 29 sekundi do zelenog svijetla... Žuriš, trebaš još u pekaru, pa po unuke u vrtić, opet će teta psovati kakva si to baka... ili deda... kada ostavljaš djecu do zadnje minute tamo... a teta mora da spremi večeru svomu policajcu, onomu tamo što dežura kod semafora... nije dovoljno kazni podjelio... derati će se komandir na njega...
….... pa kreneš na crveno,
zeleno doziva aute kojih nema, ali kada si blizu toga policajca... auti koje je propustio susjedni semafor su tu, stoje na crvenom semaforu kod praznog pješaćkog prolaza i trube... pa dečku u odori pukne film.... i odvrti se najpopularniji filmić zadnjih dana.

Mislim, da starica policajcu ne bi mogla pobjeći. Pošto se je otimala, trebao je ranije pozvati to pojačanje, da se starica savlada na nježniji način.
Nije uopće bitno, koliko je trebalo ili ne trebalo tu ženu zaustavljati. Ona je bježala i oglušila se je na zahtjeve službene osobe.

Sve je to više – manje rečeno ovih dana.
Slijedi dodatak, pitanja, koja se nisu postavljala.

Da nije u pitanju starija žena, koja je očito računala, da će dobiti nekakav popust na te godine i spol – kakve bi u takvom slučaju bile reakcije javnosti???
Da je prekršaj napravio neki mladi muškarac... iz istih poriva... jurio je u vrtić po dijete... da li bi se javnost tako jednoglasno zauzimala za njega uz jednak postupak. Pa neka mlada žena, pa stariji muškarac, djed koji žuri.

Mene je u takvoj situaciji policajac prestao pratiti. Umakao sam mu... ali nakon tjedan dana me je prepoznao. Opet nisam htjeo stati... pratio me je do stana, pozvao pojačanje i skupo sam platio poigravanje sa njim – ali ni takli me nisu, bili su fini, znalci, za pohvalu... Čekam te blesave semafore od tada, nikada ne znam... možda se u nekom haustoru krije policajac i vreba. Skuplja svoje poene, normu, kakogod... produkt sistema.
Zahvaljujem ovom prilikom onom policajcu koji me je lovio, da je u glupom sistemu postupio pametno. Ima me za tri starice iz ove priče, moglo je završiti krvavo.

Da nisam ovih dana pisao o zlostavljanju i tražio od jakih emancipiranih žena, da ne izigravaju zlostavljana krhka bića – možda mi ne bi nadošle ove misli, uz pitanja:
slika 2006848

ZAŠTO DA NEKA STARIJA GOSPOĐA PROĐE BOLJE OD MENE?
SAMO ZATO JER JE ŽENA?
AKO JE TO TAKO, TREBA POSTAVITI POSEBNE SEMAFORE ZA ŽENE, DA VIDE U ONOM CRVENOM SVJETLU STILIZIRANI ŽENSKI LIK.
DA IM BUDE NACRTANO DA VRIJEDI PROMETNA SIGNALIZACIJA I ZA NJIH!
KAO I SVI DRUGI ZAKONI........

Komentari 16

moraš se , ako želiš komentirati
nikolina_nini
nikolina_niniprije 1 godinu

ma sve je već rečeno, može ovako, a mož i onako, ostavljam jedan link
ww.vijesti.rtl.hr/kolumnisti/hrvoje-salkovic/1870830/kako-je-to-bakica-postala-metafora-zlog-sustava-a-sastavljanje-vlade-neizdrziva-rabota/

hoppe1111
hoppe1111prije 1 godinu

eh...ima ti on...sriće da nije na letio na mene...ne znam ja tko bi koga....ali znan da bi on i tada zvao pojačanje....da ga spasu od mene......

Lady_M
Lady_Mprije 1 godinu

Koji CiS mol...
Možda je baka nagluva i nije stala, možda je i daltonista ali pandur bi najeball u svakom slučaju kao što će portir sutra.

KERMIT
KERMITprije 1 godinu

Koji portir, onaj koji te nije pustio u muški WC???

Lady_M
Lady_Mprije 1 godinu

Jok, nego onaj što kenja unaokolo, a čuva toalet.

KERMIT
KERMITprije 1 godinu

Tih seratora ima toliko, da ih nije moguće identificirati. To se ne može razminirati, oni su korov gori i od ambrozije... a pričaju ko cvijeće da sade! Nazvao ih je roketa u uniformi tri kralja. Da nije i on prešao u policiju... ima sidro na kapi, ali možda je i to neki rod policije???

Lady_M
Lady_Mprije 1 godinu

Korto Malteze je kralj!

KERMIT
KERMITprije 1 godinu

Misliš roketa? biće da si u pravu, da ipak nije od pomorske policije...

Lady_M
Lady_Mprije 1 godinu

E, @roketa ...roketa je anima mundi.

-AntEa-
-AntEa-prije 1 godinu

negdje sam na nekom blogu postavila slično pitanje ... što da je bio u pitanju mlađi muškarac, sporiji od te gospođe, bi li policajac potrčao i bi li izvukao oružje kad ga ne bi uspio zaustaviti da ga baci na pod i sveže?
i ne sjećam se jesam li ti komentirala blogić gdje se spominje emancipacija, no zastupam mišljenje da ništa ekstremno nema dugoročnu prođu, pa u tom smislu nema ljepšega nego biti nezaštićena ženica kad joj to odgovara,a s druge strane samostalna i samouvjerena bez ... ma blabla ...dobra prilagodba situaciji je zakon :)))

KERMIT
KERMITprije 1 godinu

Znači li to, da se slažeš sa semaforima za žene?

-AntEa-
-AntEa-prije 1 godinu

neeee ... ja sam protiv semafora ;)))) ... da nije bilo semafora gospođa ne bi bila ni pogledana, a policajac s kamerom bi ostao anoniman :))

KERMIT
KERMITprije 1 godinu

Naši unuci neće sa tim imati problema... biti će kao plaćanje cestarine sa satelitskim čitanjem čipova... a čip ugrađen već u ranoj embrionalnoj fazi, da se nerđjeno dijete ne prošverca bez plaćanja kazne...
Kad pomislim na to .... baš je dobro biti senior!!!!!

-AntEa-
-AntEa-prije 1 godinu

jaooo, ja ovakva nisam uspjela ni pročitati to sve ... za mene su trenutno kružni tokovi i zebre savršeno rješenje :))

KERMIT
KERMITprije 1 godinu

Daaa, i policajci iz tvoje budučnosti bi mogli u društvu plavuša hraniti te zebre... Da ne izgube posao...
I tako to, sve u krug, kružni tok, ko ringišpil...

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se