GARGAMEL

20. siječanj 2016 ob 21:36 | 74


''Oladio'' sam.
Hladan sam ko špricer.
Neće me isprovocirati ni dušobrižnice ni Štrumfete.
Natjerao sam sam sebe na razmišljanje dok sam bio ljut. Teško je prihvatiti ovaj svijet, mislim te Amere što drmaju u ime demokracije, a za račun velekapitala. Nema velike razlike između glavešina koje se pokrivaju jamulkama i onih sa kefijom, svi žele bogatstvo koje donosi moć i prevlast.

Kako silazimo ljestvama moći, tu, negdje blizu dna, upadnemo u stranicu. Ne mora biti Mojnet, može biti skoro svaka ''društvena'' stranica. Agora, forum, trg, pazar, čaršija, meeting point, social network... nije bitno, sve ti dođe na isto.
Tu se pazari.
To život traži.

Meni je grozno gledati kako i neki briljantni umovi, osobe sa darom, umjetnici i znanstvenici samo trguju. Nema starih dobrih mecena, imućnih šmekera, novih pionira. Sve samo neki tajkuni oko nas, poslije industrijske revolucije, sudbina nam je zapečaćena. Sistem nazvan po najstarijem univerzitetu svijeta jedva još podsjeća na tradicionalne akademske studije...
Ne sviđa mi se ovaj svijet ni malo.

Relativno malo mi je ostalo, deset, dvadeset godina. Možda ni toliko. Imao sam sreće, imam krov nad glavom, nisam gladan, imam stari kompjuter, stari mobitel, bogu iza nogu noviji ne znači ništa. Brojim dane, noći, prolaznike, događaje.

Napisao sam prvi blog.
Kao manifest, kleo sam se, da posvećujem to ženama koje su mi bile suputnice, ljubavi, muze. Kleo sam se samom sebi, da se neću ljutiti, da želim samo gledati i pisati uspomene, utiske, svoje i tuđe priče. Ne ljutim se, malo sam razočaran, ali... 'oladila' me bura, vračam se na svoje mjesto u kavani.

Još ću razmišljati uz kavice Mojneta, pa i glasno, na blogu.
Još ću se zezati, još se neću vezati ...
I tako to, drage Štrumfete.... i Štrumfovi, ali nekako preferiram Štrumfete.
I neću se bosti sa mentalno i emocionalno nezrelim dušobrižnicima, bez obzira na spol. Neka se i dalje osjećaju kao 'creme de la creme' društva.
Mogu biti mrgud, ali nisam Gargamel.
Poslije mnooooogo razmišljanja siguran sam: nisam namćor.
NE MRZIM ŠTRUMF!

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se