MUTNE VODE

31. siječanj 2016 ob 01:10 | 102
KRADEM IDEJE
I ostajem ja.

Danas me je ulovio Blues mutne vode. Ne umijem da napišem i otpjevam kao Balašević. Ne zamaram se stvaranjem Youtube videa. Poštujem kreativnost autora tih kolaža, nakradenih zbrdazdola. Lijepo je pustiti neke njihove uratke da teku iz zvučnika i pune slikama monitor, da nam budu nekakav instant antistres tretman.
slika 2025293

Predvirtualno društvo 1983. Ne gugla mi se, tu negdje je Bill Gates otvorio svoje prozore. Sjećam se kako sam kod naprednog prijatelja, danas bi ga zvali heker, ostao bez riječi ispred monitora. Neću daviti sa tim velikim korakom za čovječanstvo, ali moram napisati: meni su Gatesovi prozori na osobnom računalu veći korak od osvajanja Mjeseca. I unosniji.
slika 2025296

1983. Đole nije više klinac, on je dečko s honorarom, apsolutni rekorder Juge u plaćanju poreza od autorskog rada. Onaj isti vjetropir sa širokim horizontom panonskog mornara. I o mutnim vodama mu je sve jasno. Otpjevana pjesma o stanovnicima mutne vode nije basna, više je karikatura društva. Društva, koje će se skupiti za nekoliko godina na društvenim mrežama i tu živjeti svoj virtualni život.
slika 2025297

Družimo se na raznim mrežama. To je naš izbor. Donosimo sa sobom uzorke ponašanja i ''društvo'' je preslika stvarnosti, samo je virtualna jeka jača. Doživljavamo tu virtualnu jeku u sebi jako, nema virtualnih emocija, osjećaji su uvijek pravi.
slika 2025294

Leti mi to kroz misli dok slušam panonskog mornara.
Kao da je za svako moje raspoloženje otpjevao stih i podijelio ga sa publikom. Pošteno je platio privilegiju da nosi u sebi dar, koji mu omogućuje tako divno podijeliti svoje misli i osjećaje. I Bogu i poreskoj upravi...
slika 2025295

Komentari 3

moraš se , ako želiš komentirati
-luna
-lunaprije 1 godinu

Prava si picajzla.
Bogme sam se dobro zamislila.. nisam mogla cijelu noć zaspati pa pomislih ne pretvaram li se u sovu..

bigor
bigorprije 1 godinu

A od kad to žabe huuuću.. ?!

-luna
-lunaprije 1 godinu

S bluesa na bećarac mmmmmmmmmmm
U mog lole oči ko' u sove,
i u mraku
vidi curu svaku.

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se