PESMA O PETLU

28. prosinac 2015 ob 01:39 | 86

Hi!
Ne guram se preko reda, zapravo mrzim guranje, gužvu, praznike... Nekad mi je bilo veselje u gužvi po nekim štandovima tražiti simbolične poklone za prijatelje... ono, jeftine poklone sa dušom. Otkako sam u penziji, i to mi je skupo, pa šećem po katalozima i po trgovinama raznih trgovačkih lanaca. Akcija tu, sniženje tamo....

Nekako sam nasukan u toj penziji, kao da je cijeli život iza mene, a naprijed neka glupa magla. Htio bih da nagazim gas - a strah me je da se razbijem, da naletim na nekoga i napravim od njega pleskavicu. Da poslije čekam na red u buksi, gdje nema špricera ni od onog petparačkog bućkuriša 'pij Jure'.

Čekam na red. Više nego ne. Tamo negdje sa pedeset godina sam prvi put čuo i onaj dio pjesme o pijetlu: 'putuje društvo a ja čekam na red'......., da, i pijetlu vrijeme ide. Zavladali su kokošinjcem neki cvergolani, ne znaju ni princip ni nijanse, a kurče se kao da... enti Alzhajmera Švabu, a tako sam lijepo htio napisati. Nešto kao povjetarac od njihovih silnih mahanja kitama, a oni misle da su digli Katrinu i potopili New Orleans.

Eeee, ovo mi je trebalo.
Gas do daske, prečac, stižem, društvo!
Ima dva kraja ova priča.
Na nebo u pratnji anđela, u zatvor u pratnji policije...
Odlučio sam u zatvor.
Pratnja je bolja, budi pijetla u meni........
slika 2006849

Komentari 3

moraš se , ako želiš komentirati
Malina
Malinaprije 1 godinu

S petlom bih lako ,u supu (juhu) ,nedeljni rucak divan :) ali sa ove dve kokice(guskice,patkice) ne znam :) jedino ih ispeci onako na resh :) a ti,izlazi iz tog reda,guzva je i ne guraj se.:)

KERMIT
KERMITprije 1 godinu

Za ove dvije znam, samo čekam ljeto, pa ću ih staviti tu na plaži na gradele, okretati ih, mazati, da ne izgori piletina previše.... samo da preživim ovu buksu od zime.....

Malina
Malinaprije 1 godinu

Drzis se strogo stiha "Taj je skako i na guske i na patke" :)

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se