ZLOSTAVLJANJE

18. prosinac 2015 ob 18:43 | 97
ZLOSTAVLJANJE

Seksualno zlostavljanje......

Seksualno zlostavljanje doživljavamo kao izuzetno tešku manifestaciju zlostavljanja. To je u našoj prirodi, jer smo i seksualna i društvena bića. Stručnjaci nisu jedinstveni u ocjeni, gdje točno je seksualnost na spisku primarnih ljudskih potreba – ali se slažu da je jako visoko. Žeđ, glad......???...... sex, tako nekako.

Evangelina je u blogu Tehnologija u službi seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja žena prenjela na Mojnet zapis Irene Omazić, koja sama sebe predstavlja kao stručnjakinju za PR. Izguglao sam:
www.publicrelations.ba 27. tra 2015:
Ja sam Irena Omazić PR stručnjak. Na ovomu blogu možete čitati o odnosima s javnošću i načinu komunikacije iz perspektive PR profesionalca.....

www.academy387.com predstavlja Irenu Omazić, koja će voditi tečaj o PR za male kompanije ovako:
Irena Omazić vodila PR i Social Media kampanje za domaće brendove, političke stranke, nevladine organizacije. Piše blog o odnosima s javnošću, komunikaciji i društvenim mrežama na PublicRelations.ba. Trenutno je blogerica u One World See o ljudskim pravima na internetu.

Izvolite si sami stvoriti sliku o Ireni Omazić. Meni se čini ovako: lijepa i pametna mlada žena (može i u obrnutom redoslijedu), koja koristi svoje znanje iz oblasti PR za promociju svojih mišljenja. U blogu prenešenom na Mojnet stoji:

Prema istraživanju Pew Reasearch Centra http://www.pewresearch.org/about/ koje je provedeno 2014. godine društvene su mreže najfrekventnije mjesto uznemiravanja i zlostavljanja: ….........

Istraživanje iz 2006. godine pokazuje da su sudionici razgovora u chat roomu koji su imali ženska imena bili 25 puta više izloženi zlostavljanju i seksualno eksplicitnim porukama od onih s muškim imenima.......

Svijetla točka u poštivanju ljudskih prava na internetu je nedavna presuda od tri godine zatvorske kazne......


JEDAN AMERIČKI RESEARCH CENTAR....., DOK ZA ISTRAŽIVANJA U 2006., KAO I ZA NEDAVNU PRESUDU IRENA OMAZIĆ (Evangelina???) NE NAVODI IZVORE..........
Meni je ovo tipičan uradak stručnjaka za marketing, koji ide sa rukom u ruci sa PR - pa i PR je marketing - države, kompanije, pojedinaca....
To ni po što ne umanjuje potrebu, da se govori o zlostavljanju, naprotiv, potaklo me je, da i ja (muškarac rodjen 1950. u Sloveniji) ovdje opišem svoje viđenje zlostavljanja na seksualnoj osnovi.

OVO NIJE MARKETING MOGA SUBJEKTIVNOGA GLEDANJA NA ODNOSE IZMEĐU ŽENA I MUŠKARACA. OVO JE MOJE DOŽIVLJAVANJE ŽENA U VREMENU KOJE JE DONJELU DRUŠTVENU I SEKSUALNU EMANCIPACIJU ŽENA.

Glavni ''kumovi'' seksualne emancipacije žena u 20. stoljeću su muškarcima zakuhali vruču juhu, a žene su je zapaprile. Ništa loše sa time ne mislim. Kako ne želim, da se tek na kraju pojavi lista izvora, ovdje ću navesti djela, koja su, svako u svome vremenu, isticala potrebu žena da budu, ne samo društveno, već i seksualno ravnopravne sa muškarcima:

Theodor Hendrik van de Velde
Ideal Marriage: It's Physiology and Techniques (engleski prijevod iz 1926.)
Alfred Kinsley (dvije knjige poznate kao Kinsleyevi izvleštaji)
Sexual Behaviour in the Human Male (1948)
Sexual behaviour in the human Female (1953)
W.H. Masters & V.E. Johnson
Human Sexual Response (1966)
Human Sexual Inadequacy (1970)
TV Show Masters of sex..... izguglajte si sami podatke.....

Jako bitna su i Graffenbergova praktična uputstva o G-točki i u vezi s tim još novija saznanja o žljezdama u ženskoj uretri (mokračnom kanalu). Te žlijezde u trenutku ženskog orgazma intenzivno luče tečnost iz okolnog tkiva (takozvane ženske prostate), pa se govori o ženskoj ejakulaciji. Nauka o tome još nije zauzela konačan stav - koliko sam uspio izguglati.

Dugačak prolog.
Sada se mogu vratiti u mladost. Napredan klinac naprednih roditelja. Kad sam shvatio seksualnost, postalo mi je jasno, da su mi imali roditelji divan brak sa dobrim seksom u fiziološkom i tehničkom smislu (van de Velde). U zraku je bila ljubav, to sam osječao i sa 9, 10 godina... Stavili su tu van de Veldejevu knjigu roditeljki na policu u sobi, do radioaparata, da je nađe sestra, kao slučajno, pa ''krišom'' pročita. Na smjenu smo čitali sestra i ja. Nekako sporazumno...... sestri je dobro došao dio o svim vidicima veze (tada nije bilo zamislivo, da se to ne zove brak)...., meni je knjiga dala pojašnjenje erekcija i potakla me na masturbaciju uz neki strani katalog ženskog rublja...

Dala mi je ta knjiga i nešto više. Dijete sam bio, ali pročitao sam i ja ono o fiziologiji ženskog orgazma, kako je bila opisana 1926., ''sa dodacima novih saznanja'', biblioteka Naša žena, petdeset i neke. Bilo mi je jasno: biti ću jednom i ja muškarac, da ću svoju ženu voljeti i učiniti sve da bude seksualno zadovoljena, sretna sa mnom. Nisam tada znao, koliko će me opteretiti taj imperativ zadovoljenja žene, koji su isticali i tada aktualniji Kinsey, pa Masters i Johnsonova, pa naš psiholog i seksualni terapeut dr. Marijan Košiček sa suprugom. Bile su ih pune novine krajem šezdesetih i dalje, naši domaći M&J par.

Tako..... od radoznalog dječaka, koji je započeo da svjesno masturbira, polako sam se razvijao u muškarca. Pratio štampu, koja je pisala o seksu, nisam trebao to puno kriti od roditelja. Tata je imao primjedbu, da mogu pametnije trošiti đeparac.... nije znao, kako i zarađujem svoj novac sa cjepanjem drva i donošenjem na katove... nije znao za oralne napojnice susjede Marice.... nije nikada dala da joj uđe, sve, ali to ne! Pritisla je i ona na mene sa pričama i demonstracijama, kako treba ženu zadovoljiti.... ali kao nije htjela da joj klinac od dvanaest godina napravi dijete.....

Sve češće i češće zadivljavao sam oca sa svojim ''odraslim'' mislima..... neproblematični tinejđer, malo preozbiljan za svoje godine, ali kada iskusi ljubav....

Ljubav je bila prije, ona dječačka, bila je i poslije, prava, zrela, ali sex je došao prvi. Znao sam ja od još od Marice ono što mi treba činiti da curi bude lijepo samnom, samo nikada mi nije ušao u ženu.
Imao sam sreću. Izgledao sam joj stariji, iskusniji... a bio sam u panici kako nastaviti kada smo odradili sve po Marici. Nije čekala da zabrljam, stisnula ga je rukom i popela se na mene, spremna, topla, mooookra skroz...... Trajalo je tri dana naše druženje, trajalo bi i duže, da me nije odao stariji 'prijatelj'.
Dobro, 'Make Love, Not War, slobodna ljubav..... ali ti si dijete....
Muška sigurnost koja se je gradila ta tri dana, srozala se je na nulu. Opet sam bio na početku, ali svijestan svoje potencije i odlučan postati toliko dobar ljubavnik, da me više nikada ni jedna žena neće željeti napustiti....

Vračam se u komentiranje vremena, vračam se informacijama, kojima smo bili izloženi mladi tada, a internet je to samo još potencirao. Eva i Adam, Start i drugi magazini su bili patuljci u usporedbi sa internetom. Skidam kapu pok. dr. Košičeku, pazio je da ne pretjera, možda i zbog straha od društvenih prilika...... tu je nova paralela sa sadašnjicom.
Nije seksualno zlostavljanje izolirana pojava, internet je rasadnik zlostavljanja. I Facebook je dijete zlostavljanja, zlostavljač Mark Zuckerberg je izgradio svoju imperiju na zlostavljanju. Pogledajte samo film The Social Network, i biti će vam jasno o čemu pišem.

Kako da ovo skratim?
Za one koji znaju o čemu pišem, sve ovo je balast. Oni koji ne znaju – oni ne čitaju duge tekstove. Ne čitaju i postaju laka meta medija predvođenih marketinškim i PR stručnjacima. Raja, koja garantira laku zaradu glavnim zlostavljačima, manipulatorima sa javnim mnenjem. Plašim se kuda nas to vodi.
Svakodnevica su copy / paste diplome, magisteriji, doktorati. Nekada su bili rijetki dupli doktorati, danas ima i dddr-a dosta. A da ne žive u celibatu, posvećeni naučnom radu. Hrane ih mediji i preko medija – manipulatori kapitala. Nije tako teško biti dr.sc., kada su prešutno dozvoljena sva sredstva.

Vratimo se mi starom dobrom seksu i seksualnom zlostavljanju.
Malo je porodica, gdje postoji ona ''Love Is in the Air'' atmosfera moga djetinjstva. Da nisam imao takvu porodicu, lako bih zastranio, izgubio se u zahtjevima kumova seksualne revolucije.

Stigao sam popraviti štetu, koju mi je nanijelo nestručno primjenjivanje nekih fizičkih tantričkih vještina, tako jako populariziranih u vrijeme moga odrastanja - pa i danas, kada nas sa tantra jogom bombardiraju mnogi šarlatani sa interneta spominjajući tantrički sex, nudeći tantričke masaže...

Da nisam imao uzor sretnog braka u svojim roditeljima, lako bih zastranio u vezama sa seksualno emancipiranim ženama, izgubio bih se u tehnikalijama i previdio bitni dio svake zrele veze. Ostaje glavni sastojak seksualni instinkt, ali kvalitetna veza mora temeljiti i na poštovanju i povjerenju.

Žene su uvijek bile jake, majčinstvo je to tražilo od njih. Današnje u svemu enancipirane žene su još jače, jače su od muškaraca. Nije im to dosta - traže
dodatnu prednost, traže privilegiju da im se vjeruje više nego muškarcima.

Primjeri verbalnog zlostavljanja muškaraca (svaka čast administratoru za dobru procjenu danas) rijetko su prepoznati. Nema modrica, žena je i dalje smatrana nježnim stvorenjem, žena nije zlostavljač...

Meni je očito, da su navedeni kumovi emancipacije žene seksualno oslobodili, a da ih nisu upozorili, kako ravnopravnost donosi i suodgovornost.
Nema slabijeg pola u svijetu koji temelji na snazi mozgova!

Te jake, emancipirane žene, imaju jednu strašnu moč.
Naivni vitezovi, najčešće seksualno nerealizirani muškarci, dotrče bez razmišljanja na njihov poziv: ''Upomoč!!!! Ovaj hoće da me siluje!!!!''
Muškarac si ne smije dozvoliti da se to dogodi.... zna se što čeka silovatelje.... pa zaboravi svoje ja i dalje robuje takvoj ženi.

Nije mnogo drukćije ni na internetu, na takozvanim društvenim mrežama. Uvijek ima muških budala, koji će plemenito zaštititi zlostavljačice, samo da ispadnu muškarčine kakve današnjica traži.
Ne zanimaju me virtualne igrice pojedinih nickova na Mojnetu – ali na preneseni članak u blogu Evangeline sam morao odgovoriti.

Još samo to:
postoci sa kojima barata američki Pew Research Center ne govore ništa. Jedan golemi ruralni dio i djelovi sa bazičnom industrijom SAD-a su daleko zaostaliji i od najzabačenijeg sela u BiH. Imali smo u Jugi puno bolje osnovno obrazovanje od SAD, to se i danas osjeća. Amerikanci su zaostali, a ne mi!

Za kraj:
Molim žene da shvate da su odavno ravnopravne.
Pozivam žene da razmisle o zlostavljanju malo šire. Nisu vam muškarci pretnja, već vlastito ''žensko'' razmišljanje - posljedica dugogodišnjeg korištenja privilegija nježnijeg spola, privilegija koji ste izgubile sa emancipacijom.

Komentari 4

moraš se , ako želiš komentirati
KERMIT
KERMITprije 1 godinu


I nikada mi nije bilo jasno kako je Bog stvorio ženu os Adamovog rebra.

Lady_M
Lady_Mprije 1 godinu

Klara Cetkin je zajebala, oduvek sam znala.

KERMIT
KERMITprije 1 godinu

1910 nije, tada se radilo o emancipaciji i o pravima žene, ali kasnije s komunjarima - tada je zajebala...

Lady_M
Lady_Mprije 1 godinu

Ma, koja crna emavcipacija! Matrijarhat je bio zakon.

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se