Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Štedljive građevine u svijetu

06. ožujak 2012 ob 16:43 | 233
slika 954296
U Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj do sada je izgrađeno 180.000 pasivnih kuća i stambenih zgrada. Državne dodatne mjere potiču gradnju štedljivih kuća, tako da se više isplati graditi na način energetske učinkovitosti.

Potpuno reciklirana kuća
Kuća R128 arhitekta Wernera Sobeka modernog dizajna sagrađena je 2000.godine u zelenoj zoni obronaka Stuttgarta. Dizajnirana je kao reciklirajuća građevina koja samostalno prikuplja energiju bez zagađivanja. Cijela konstrukcija je od stakla i dizajnom prilagođena prikupljanju energije iz solarnih ćelija. Zagrijavanje je regulirano pomoću termalnog zastakljivanja i klimatskog sistema u tavanskoj konstrukciji koji prikuplja i pohranjuje toplinu u podzemnoj etaži.

Mala kuća, Bern
Velika prednost ove građevine je u upotrebi drveta kao obnovljivog izvora građevinskog materijala i ekološki zdravog za stanovanje. Dobra izolacija drvenih zidova i veliki prozorski otvori od termo-stakla utječu na uštedu energije za zagrijavanje.

Obiteljski niz kuća, Švicarska
Devet obiteljskih kuća u nizu izgrađeno je od drvene konstrukcije sa fasadnom oblogom od kestena. Izgradnja cijelog objekta bazirana je na principima pasivne solarne kuće. Kompaktna, kvadratna forma osigurava minimalan gubitak topline. Svi prostori za boravak su orijentisani prema jugu a ventilacija je mehanička. Ravan krov zaštićen je slojem humusa sa zasađenim biljkama.

Pearl River Tower u Kini - ekološki neboder -čitaj dalje

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se