Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

vicevi

06. ožujak 2011 ob 16:29 | 239

Pacijent se požali liječniku kako ima najgori mogući zatvor.
Liječnik ga pregleda, uradi par testova, propiše mu nekakve tablete i naruči na kontrolu za deset dana.
Nakon deset dana vraća se pacijent i izgleda posve depresivno. Na liječnikov upit odgovori kako su tablete vrlo djelotvorne i da ima stolicu svako jutro u 7 sati.
Cemu onda takvo žalosno lice, priupita doktor.
Zato jer se nikad ne ustajem prije 8!

Stariji gospodin se žali liječniku kako ispušta vjetrove svaki put kad progovori.
" Vi mi morate (prrrrrrrrrrrrrrr.....) pomoći doktore (viffffffffffffff.....). Ovo je vrlo (fiiiii.....) neugodno. Jedino (ssfrrrr.....) me spašava (pifffff......) to što vjetrovi ne smrde".
" Hmm!" promumlja liječnik, "morat ću vas poslati k specijalistu."
" Hoćete li me poslati k gastroenterologu ili kirurgu?" upita na to pacijent.
" Nijednom od njih, poslat ću vas specijalistu za uho-grlo-nos! Ako mislite da vaši vjetrovi ne smrde, nešto ne valja s vašim nosom!"
Samo jedna stvar ga je mogla spasiti...transplantacija mozga. Odlučio je to obaviti u privatnoj praksi i tamo mu je ponuđeno da izabere koji mozak želi kupiti.
" Mozak vrhunskog matematičara košta 70 000 kuna, mozak vrhunskog astro-fizičara košta 80 000 kuna, a mozak političara je 90 000 kuna."
" Zašto, zaboga, mozak političara košta više nego mozak vrhunskih znanstvenika?"
" Zato jer gotovo nikad nije upotrijebljen."Pozovu liječnika u kućnu posjetu. Gospođa Ana je navodno trpila užasne bolove.
Liječnik je ode u sobu pregledati i nakon par sekundi se vrati natrag u kuhinju gdje je sjedio muž te zatraži od njega čekić.
Zbunjeni suprug ode u garažu i vrati se s čekićem.
Nakon par trenutaka vrati se liječnik opet u kuhinju i zatraži od supruga klin. Gospodin opet ode u garažu i donese i ovaj alat.
U slijedećih deset minuta liječnik je zatražio par odvijača, par vrsta kliješta i pilu.
E, kad je liječnik zatražio pilu, gospodinu suprugu je prekipjelo pa upita doktora šta ovaj, za Boga miloga, radi s njegovom ženom.
" Ništa", odgovori doktor "jer još uvijek pokušavam otvoriti svoju torbu!"
Mladi liječnik dođe raditi na selo kako bi zamijenio starog liječnika pred mirovinom. Stari liječnik predloži mladome zajedničke kućne posjete kako bi se ovaj upoznao s mještanima.
U prvoj kući je mladi liječnik pozorno slušao kako stari liječnik i sredovječna gospođa raspravljaju o vremenu, o unucima i najnovijim crkvenim novinama. Nakon nekog vremena stari liječnik upita gospođu kako se osjeća.
Ona odgovori kako ima lagane bolove u trbuhu. Liječnik na to odvrati kako je sigurno pretjerala sa svježim voćem te da bi trebala smanjiti jedenje voća te vidjeti hoće li joj to pomoći. Nakon izlaska iz kuće mladi liječnik priupita staroga kako je tako brzo postavio dijagnozu bez da je uopće pregledao ženu.
" Nisam je ni morao pregledati. Sigurno si primijetio da sam ispustio stetoskop na pod. Kad sam se sagnuo uzati ga pogledao sam uokolo i opazio dvadesetak kora od banane u kanti za otpatke. To je moralo uzrokovati nekakve smetnje."
Zadivljeni novak upita starog liječnika može li on pokušati postaviti dijagnozu u slijedećoj kući i ovaj pristane.
U slijedećoj kući živjela starija udovica. Nakon par minuta razgovora o vremenu, unucima i novim crkvenim novinama, mladi liječnik upita udovicu kako se osjeća u zadnje vrijeme.
Ona odgovori da je vrlo umorna i da nema energije kao nekad.
Mladi liječnik nakon toga reče kako se ona sigurno preopteretila radom za crkvu te bi bilo dobro da se malo odmori od toga.
Kad su izašli iz kuće stari liječnik reče kako je dijagnoza vjerojatno točna, ali ga zanima kako je mladi došao do toga.
" Baš kao vi, ispustio sam stetoskop na pod. Kad sam se sagnuo uzeti ga pogledao sam uokolo i ugledao svećenika kako se skriva ispod kreveta."Liječnik dođe na farmu poroditi ženu i u kući je zatekne samu s petogodišnjim dječakom. Na farmi nije bilo struje pa liječnik zamoli petogodišnjaka da drži lampu dok ovaj pomaže njegovoj majci. Nakon dvadesetak minuta rodi se dijete, liječnik ga uzme, podigne i udari po stražnjici kako bi pospješio prvi udah.
" Udri ga opet" poviče petogodišnjak "tako mu i treba kad se tu zavlači!"


Tko je šef?
Kad je Bog stvorio čovjeka počeli se organi svađati tko će biti šef. Mozak reče kako on sve kontrolira pa je logično kako on treba biti glavni. Noge na to priklope kako one nose čovjeka svuda pa one trebaju biti šef. Stomak objasni kako on probavlja svu hranu bez koje čovjek ne bi mogao živjeti pa on treba biti šef. Oči poviču kako bi bez njih čovjek bio vrlo bespomoćan pa one trebaju biti vođa. Nakon toga se guzica javi za natječaj za posao. Ostali dijelovi svijeta su se na to počeli valjati od smijeha te se guzica naljutila i zatvorila.
Nakon nekoliko dana se mozak zamaglio, stomak razbolio, a oči ukrižale. Svi su se složili da je najbolje da guzica bude šef.
To dokazuje kako ne trebate biti mozak da bi bili šef. Dovoljno je da budete guzica.Liječnik i odvjetnik razgovaraju na zabavi. Njihov razgovor stalno prekidaju ljudi koji od liječnika traže kojekakve savjete. Nakon sat vremena iscrpljeni liječnik upita odvjetnika što on radi u takvim situacijama i kako sprječava ljude da ga pitaju stručna pitanja kad nije u uredu.
" To je jednostavno" odgovori odvjetnik "ja im dam savjet i nakon toga pošaljem račun."
Liječniku se to učini sasvim dobra ideja te sutradan napšie račun svim osobama kojima je tu večer dao savjet. Kad je krenuo prema pošti sreo je poštara koji mu je donio račun od odvjetnika.
Etički principi po kojima se pacijenti trebaju ponašati
- ne očekuj od svog liječnika da će dijeliti tvoju neugodu. Ako se liječnik uključi u pacijentove patnje, izgubit će neprocjenjivu znanstvenu objektivnost
- budi veseo cijelo vrijeme. Tvoj liječnik ima zauzet i naporan život te mu je potrebna sva nježnost i potpora koju možeš dati
- pokušaj razviti simptome bolesti od koje te liječnik liječi. Zapamti - liječnik ima profesionalnu reputaciju koju treba održati
- ne žali se ako ti liječenje ne pomaže. Moraš vjerovati kako tvoj liječnik potpuno razumije pravu narav tvoje bolesti, što nadilazi sve trenutne neugode koje osjećaš
- nikad ne pitaj liječnika objašnjenje o stvarima koje radi te zašto ih radi. Besmisleno je vjerovati kako se te profesionalne stvari mogu objasniti na način da bi ih ti mogao razumjeti
- plati svoj medicinski račun odmah. Smatraj se privilegiranim što možeš pridonijeti, bez obzira koliko skromno to bilo, dobrobiti liječnika, zdravstvenih radnika i drugih humanitaraca
- ne boluj od bolesti i ne traži pretrage koje nisu pokrivene tvojim osiguranjem. Nerazumno je razboljeti se od bolesti koja nadilazi tvoje financijske mogućnosti
- nikad ne otkrivaj loše stvari koje iskusiš tijekom liječenja. Odnos pacijent-liječnik je povjerljiv te je tvoja sveta dužnost sačuvati tu tajnu
- ne smiješ umrijeti u liječnikovoj prisutnosti ili dok te liječi. Ovo će liječniku uzrokovati nepotrebnu nelagodu i sram

Psihijatru roditelji dovedu dijete koje je u školi crtalo slike samo u crnoj i smeđoj boji.
Psihijatar razgovara s njim. Sve izgleda u redu.
Psihijatar mu da projektivni test. Ništa upadljivo.
Napokon, psihijatar mu da kutiju s bojama i zamoli ga da nešto nacrta.
"Ah, super," oduševi se dijete, "u školi sam dobio staru kutiju boja i bile su samo crne i smeđe!"Psihijatri kažu da je 1 od 4 čovjeka mentalno bolestan. Provjeri tri svoja prijatelja i ako su oni u redu - ti si taj.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se