Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Crveni vitraj duše

30. travanj 2013 ob 16:12 | 49
U vitrajima moje duše postoji mjesto gdje su sjećanja izuzetno živa.
To su sjećanja na dane u kojima sam ugledala tvoj osmijeh.
Zamišljala usne koje mi nudiš na poljubac. Sve moje pjesme poprimile su boju tvojih očiju, želeći da njima doprem do najskrovitijeg kutka srca.

Znam da su ti o meni govorili da sam čudak.
Često osamljena. I sam si uviđao da znam nestati u svoj pisani svijet ili pak automobilom bez plana i rasporeda otići u neki grad. Šetati trgovima, ispijati kavu u zabačenom dijelu kafića, sanjareći.
A onda danima pisati.
Poticao si me u nakani da pišem, podržavao moje bjegove govoreći da su to trenuci inspiracije koje ti nitko ne smije uskratiti.
Tek kasnije sam shvatila da si to vrijeme koristio kako bi nekom drugom pisao nježne riječi kojima si se i meni svojevremeno obraćao.

Kako boli to što si govorio da si osvojio čudakinju, romantika kako su me ponekad od zavisti zvali zli jezici. Govorio im da i dalje pišem sranja koja drugi čitaju. Zašto im nisi rekao da si ih u posebnim trenucima i ti rado čitao ? Pronalazio dio sebe u njima i proživljavao iste tuge od kojih i ja bolujem.
Zajedničkih trenutaka živo se sjećam kad zavirim u crveni dio vitraja duše.
Pamtim svaku izgovorenu riječ, zajedničke planove. Znam sve pjesme koje sam ti naizust govorila. Vrijeme za mene tada nije teklo. Dao si mi trenutke koje sam živjela daleko od svih, samo s tobom u snu koji je postao java.

Hvala ti! jer kada danas napišem: 'Sve prave ljubavi su tužne', proživljavam svaki napisani stih. A ti? Sretan i nasmijan, dječačkog izraza lica tražiš nove čudakinje, sanjare, pjesnikinju tužnih očiju.

Zavaljena u omiljeni naslonjač, udahnut ću malo tišine. Nazdraviti ovom osobenjaku u meni koji će uvijek hodati sa srcem na dlanu. Ne želim i ne znam drugačije ...
________________________________________________________
Tekst@Copyright2013-Majino..
Objavljeno u trećoj knjizi "Usana Pečat"

Komentari 1

moraš se , ako želiš komentirati
Neprimjetan
Neprimjetanprije 3 godine

Ja sam čudak :) dječačkog izgleda lica koji uživa čitati Vas ....komplimneti

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se