Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR

07. lipanj 2013 ob 08:25 | 18
BOLOVANJA

Više se ne prihvaća "Potvrda o privremenoj nesposobnosti za rad" kao dokaz bolesti. Ako možete stići do doktora, možete stići i na posao.


OPERACIJE

Operacije su strogo zabranjene. Dok ste zaposleni u poduzeću, potrebujete sve svoje organe. Ne smijete si dopustiti, da vam nekoga od njih operativno odstrane. Zaposlili smo vas cijeloga, zato će se svaki operativni zahvat na vašem tijelu tretirati kao gruba povreda radne discipline.


PRAZNICI

Svaki zaposleni dobit će rješenje o korištenju 104 praznika godišnje. To su sve subote i nedjelje.


SMRT ČLANA BLIŽE OBITELJI

To nije izgovor da izostanete s posla. Mrtvom rođaku ionako više ne možete pomoći, zato je sav vaš trud uzaludan. U rijetkim slučajevima kada je vaša prisutnost na pogrebu neizostavno potrebna, treba održavanje pogrebnih ceremonija dogovoriti kasno popodne kako to ne bi utjecalo na vašu prisutnost na poslu.


SMRT DJELATNIKA

Smrt djelatnika je prihvatljiva kao opravdanje za izostanak s radnog mjesta, ali uz uvjet da je o tome prethodno izviješten poslodavac - najmanje 14 dana prije nastupa događaja, kako biste u tom razdoblju mogli pripremiti svog nasljednika za preuzimanje poslova u tijeku.


UPORABA ZAHODA

Ustanovljeno je da se zaposleni previše vremena zadržavaju na zahodu. Ubuduće će Uprava prirediti raspored korištenja toaletnih prostora po abecednom redu. Na primjer:

Svi zaposleni s prezimenom na A obavljaju svoje potrebe na zahodu u vremenu od 8:00 do 8:20. Svi zaposleni kojima prezime počinje slovom B obavljaju svoje potrebe od 8:20 do 8:40 i tako redom...

Ako u određenom razdoblju ne obavite svoje potrebe na zahodu, morat ćete pričekati slijedeći dan kad opet budete na redu. Osim toga je novom uredbom vrijeme korištenja ograničeno na 3 minute. Po isteku tog vremena oglasit će se alarm, automatski će nestati toaletnog papira, a vrata kabine će se otvoriti.


ODMOR ZA RUČAK ILI MARENDU

Mršavim ljudima pripada sat vremena za ručak jer moraju više jesti da bi izgledali zdravi. Ljudima normalne težine pripada 30 min odmora, tako da uspiju održati težinu. Debeli imaju samo 5 minuta vremena, da pojedu pilulu za mršavljenje i popiju čašu dijetnog napitka.


PRAVILA OBLAČENJA NA RADNOM MJESTU

Preporučljivo je da se oblačite primjereno svojim prihodima. Postane li preočito da nosite skupu odjeću, posladavac će iz toga zaključiti da vam je imovno stanje solidno te da za rad ne trebate plaću.


PRELAZNE ODREDBE

Svaki je djelatnik moralno obvezan svojem poduzeću. Poslodavčeva je dužnost da vam ugodi i da vam omogući da se dobro osjećate na radnom mjestu, stoga sva pitanja, komentare, probleme, pritužbe, ljutnje, uznemirenost ili prijedloge u svezi ovog Kolektivnog ugovora trebate izvijestiti drugog poslodavca koji je vezan istim Ugovorom.


Ove uredbe stupaju na snagu čim ih pročitate.

Lijep dan vam želi
UPRAVA

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se