★ ★ Gdje je nestala intima? ★ ★

07. kolovoz 2015 ob 18:39 | 175
slika 1957640


Danas svatko misli da je dovoljno interesantan da se o njemu govori, da svojim fotografijama puni internetske stranice... što se dogodilo s dušom? Gdje je nestala intima? Je li ona postala ugrožena vrsta?
Ne serviram javnosti svoju intimu na pladnju - ne objavljujem svoje fotke, ne pričam baš previše o svom poslu, ljubavnom životu, dnevnim aktivnostima i sl. Ono što nudim moje je mišljenje, stav, osvrti, reagiranja, kritika, pohvala, razmjena iskustva i znanja. Kome se sviđa, dobro, kome ne, još bolje (jer što me više ljudi ne podržava, sigurnija sam da sam u pravu).
Ne tražim afirmaciju svog života na Mojnet-u, ono što tražim je razmjena mišljenja i stavova, za što vjerujem da je korisno i da nema baš nekih dodirnih točaka s paštetoidnim celebrityjima koji baš i ne dijele sa svijetom neke ideje i stavove, već puku intimu. U zamjenu za što? Divljenje? Sažalijenje? Slavu? Sramoćenje? Kompenzaciju za samoću?
Moj kućni odgoj i bonton kojim me je mama šopala ko' špinatom dok sam odrastala, ne bi mi ni u snu dozvolio da blatim, vrijeđam, osuđujem, ponižavam svojim privatnim komentarima tuđe postove i blogove, virtualne persone a kamoli one žive. Moguće je i to da meni zapravo ovdje nije mjesto. Sasvim moguće. Što sam starija, sve se manje uklapam. Sve se manje otvaram, izlažem, pokazujem, prikazujem i sve manje zabadam nos gdje mi nije mjesto. Zaposlila sam samu sebe na radno mjesto osobnog zaštitara. Tko sam ja da nekome serviram svoje stavove ukoliko me nije za njega zamolio? A, ako ti se ne sviđa moj stil, teme, atmosfera i ton pisanja, nemoj se brate, vraćat u moj komad virtualnog dvorišta!

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se