★ ★ Najvažnija lekcija u životu ★ ★

14. prosinac 2015 ob 21:22 | 328
Koja je najvažnija lekcija u životu? Po mom uvjerenju je poslušati svoj unutarnji glas i naučiti vjerovati samome sebi... svemir, u potpunosti podržava svaku našu misao koju odaberemo i u koju vjerujemo. Svemirska sila nikad ne procjenjuje ili kritizira. Ona nas samo prihvaća po našim vlastitim vjerovanjima, koja se odražava na naše živote.
Posljednjih godina često čujem rečenicu: Ajme kako je tebi dobro u životu, blago tebi! Kako je tebi život krasan.
Najprije sam se duboko borila s tim riječima i svoje sugovornike pokušala uvjeriti da to baš i nije tako savršeno kako možda izgleda izvana, u biti sam uzalud se borila s vjetrenjačama, naravno. I tako sam odustala, ako tako misle neka tako i bude, neka tako misle, nek zavide, ja sama znam kako je meni, a oni nek se jedu iznutra kako je meni dobro.
Stopostotna isitna je: sami sebi stvaramo sreću i sami si ju često i oduzimamo. Treba misliti na sebe, trebamo činiti da nam bude dobro i ne smijemo se obazirati što drugi kritiziraju naše postupke. Živimo naš život, ne njihov. Svatko čini svoje odluke i svatko ima svoj izbor. Kad bi svi mislili isto bilo bi grozno, dosadno i monotono. Dok živimo vlastiti život bez da štetimo tuđem dobro je i nitko nam ne smije prigovoriti ni za što. Izbor uvijek postoji i mi smo ti koji biramo i činimo si život podnošljivim.
Moj BOG i opet od iste osobe čujem tu famoznu rečenicu. Što je tebi dobro u životu, ovakvu kraljicu ne srećem često! A ja na to kao iz topa, kao da sam sjela na iglu. A čuj prijatelj, ja sam si sama napravila da mi bude dobro. Ne uzimam ništa zdravo za gotovo. Provjeravam informacije koje druga osoba navodi, zapažam kojim se riječima služi. Pokušavam smisliti sve razloge zašto bi neka tvrdnja mogla biti neistinita ili nepotpuna. Npr. ako mi netko predoči rezultate nekog istraživanja, zapitam se što je sve moglo utjecati na to da istraživanje ne bude dovoljno objektivno i pouzdano. S druge strane nastane muk.
Da ti ne objašnjavam, ti dobro znaš da svatko je svoj krojač vlastite sreće kao i vlastite nesreće, i ono što je često jako teško priznati da svatko sam odabire životni put kojim će ići. Nitko ti nije kriv osim tebe samog. Naravno, mnogi krive nekog drugog za svoje boli, za neispunjene želje, za prevelika životna očekivanja, uvijek, ali baš uvijek svi su im krivi osim njih samih, ali baš svi.
Eh, teško je mnogima živjeti s tom spoznajom da su sami kreatori svojih života i teško im je prihvatiti krivicu da su si sami krivi za neku bol u životu, za neku tugu, za nešto - ipak lakše je kriviti prijatelja, supruga ili suprugu, roditelje, sustav, državu, susjeda ili ne znam već koga a nikako ustvari da shvate da su si sami krivi. Nitko im nije kriv osim njih samih.
Prvi i najvažniji zahtjev koga trebaš ispuniti, ako stvarno želiš značajno promijeniti svoj život je: preuzeti punu odgovornost za svoj život. Potrebno ti je samo prihvatiti činjenicu da si sam kreator vlastitog života i naučiti se nositi s time, naučiti se djelovati upravo onako da ti je život sretan, jer sve ono što svijetu daješ sve ti se vraća, prije ili kasnije, ali to je zaista tako.
Od zasukavanja rukava i od suočavanja sa životnim izazovima i djelovanjem možeš imati jako, jako, jako puno, jer je to tako i ne može biti drugačije. Na kraju, moraš vjerovati u SEBE, čak i kada cijeli svijet u tebe sumnja.

Komentari 7

moraš se , ako želiš komentirati
Evangelina
Evangelinaprije 1 godinu

Sta reci osim " bravo"!?

Mima_H
Mima_Hprije 1 godinu

"Hvala"

mygift
mygiftprije 1 godinu

Sve se vrača, sve se plaća - da li je to ISTINA ili samo predrasuda?

Mima_H
Mima_Hprije 1 godinu

"Cijela priroda nije zapravo ništa drugo negoli neka povezanost pojava po pravilima; i nigdje nema nikakve lišenosti pravila." - Immanuel Kant

MMMilk
MMMilkprije 1 godinu

Krivi su ipak neki ljudi. Nije bas da smo sami za sebe bez relacija pa je odgovornost samo vlastita. Da je sve tako jednostavnno svi bi bili zadovoljni. A ovo da treba zasukati rukave je tacno skroz. Sve u svemu tvoji textovi su redom odlicni.

Mima_H
Mima_Hprije 1 godinu

Hvala... do punoljetnosti je dosta odvisno od obitelji... ali kad jednom se osamostališ je treba dosta raditi na sebi... sve ono što svijetu daješ sve ti se vraća, prije ili kasnije.

MMMilk
MMMilkprije 1 godinu

Slazem se :)

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se