★ ★ Naša sudbina je zapisana u nama ★ ★

09. ožujak 2016 ob 23:01 | 112
slika 2039540

"Ne pitaj nikoga kako da živiš svoj život.
Život je tako dragocjen. Živi ga.
Ja ne kažem da nećeš praviti greške, pravit ćeš ih.
Zapamti samo jedno:
Ne čini istu grešku ponovo i ponovo.
To je dovoljno.
Ako možeš pronaći novu zabludu svaki dan, učini je.
Ali ne ponavljaj zablude, to je glupo.
Čovjek koji može pronaći novu zabludu i učiniti je
taj će se razvijati stalno-
to je jedini put saznanja,
to je jedini način
da dođeš do svog vlastitog unutarnjeg svijeta."
OSHO

Naša sudbina je zapisana u nama. Ona je knjiga pisana jezikom kojeg samo mi znamo. Život sami stvaramo, svojim mislima, vjerovanjima i djelovanjem. To je zagonetka koju mi moramo odgonetnuti i imamo cijeli život za njeno odgonetavanje.
Većina ljudi ne proživi život jer su nesvjesni da su živi dok nastoje ispuniti tuđa očekivanja, tuđe ambicije, tuđe nametnute norme, tuđe vrijednosti, tuđe ovo ili ono... misleći da će vlastitu realizaciju (i sreću) postići putem nekog drugog ili nečeg drugog. To nije moguće i javlja se razočaranje životom. Što je potpuna glupost, jer razočarat te ne može život. Život ne postoji negdje već gotov, a ti u njega trebaš ući. Zato je život istraživanje. Život je prvenstveno i osnovno - osvješćivanje.
Svaki je život jedno neponovljivo putovanje u kojem ni ponavljanja nisu promašeni koraci. Negdje sam pročitala kako nema ništa vrijednije na ovom svijetu od svjesno proživljenog života. I to je istina. Ništa to ne može nadomjestiti. To je naš najvažniji zadatak i naš najvrijedniji uspjeh. Jedini uspjeh koji se zaista računa. Život je jedan i neponovljiv i s njime se moramo baviti... što izravnije, sa što je moguće većom pažnjom i što je moguće manje praznog hoda. Ono što ja jesam i ono što vi jeste, zapisano je negdje u nama. Svatko u sebi nosi svoj idealni plan razvoja. On, jasno, nije na površini; duboko je ispod površine. Nije lako otkriti ono što mi zaista jesmo. Naš stvarni, pravi, potpuni život je tajna koju mi sami (i nitko drugi) možemo rješiti
.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se