★ ★ Ne daj Bože biti iskren, otvoren, veseo ★ ★

16. lipanj 2015 ob 15:05 | 155
slika 1941325

Slabi ljudi ne mogu biti iskreni. ~ La Rochefoucauld ~

Otvoreno govorim kao uvijek, i ništa me u životu nije koštalo kao iskrenost. U ljubavi, prijateljstvima, na javnim nastupima, svuda. Okružena primitivizmom, zavišću, ljubomorom i nekulturom se često sjetim one stare izreke a tako istinite, koja glasi: Nikada ti ništa neće reći bolji od tebe.
Uistinu je tako. Ovo je vrijeme lažova koji svojim sposobnostima opstaju. Istina nikoga ne zanima... istina je relativna, svatko nosi neku svoju, i tako u krug. Još će ti reći – istina je na nebu, ne u ljudima.
Ne daj Bože biti iskren, otvoren, veseo... sve se svodi na laganje, viku i dreku, a tko neće da se prilagodi, neka se skloni i ne smeta. Isto tako, ne smiješ biti ni previše dobar... odmah flertuješ, pokvaren si, itd. Tko je u stanju da napravi veću senzaciju od sebe, i oko sebe, on pobjeđuje, sve ostalo je skrivanje. Jadnog li svijeta i bolesnih umova... da, to je sredina u kojoj živimo svi mi, a koja mnogima otežava već prilično težak život, nažalost... točno čovjeku bude zlo kad vidi gdje je i s kim mora dijeliti život.
No tko su oni da bi im dopustila upravljati sa mnom? Jednom riječju: NITKO. Ako je nekomu "ćef" virtualno voditi brigu o tome koliko imam godina, koliko imam kilograma, da li sam plavuša ili crnka, gdje živim, gdje sam, što radim, kako govorim, kako pišem, što pišem, itd... neka, hranim ih dodatno. Kako? Tako što ću i dalje biti ono što jesam, te nastojati svoj život odživjeti po svojim vlastitim odlukama, zakonima i ljubavlju! Vrijeme na zemlji je kratkog vijeka, s toga ne dopuštam nikome da mi ga oduzima i troši... poštujem sebe, jer poštovanja sam vrijedna kao svaki čovjek na ovoj planeti.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se