★ ★ Opraštanje ★ ★

19. ožujak 2016 ob 20:28 | 113
“Slabi ne mogu opraštati. Oprost je odlika velikih.” M. Gandhi

U ovo doba neobuzdanog kaosa putem virtuale se samo šire svađe, gajenje odvratnog licemjerja, patološke ljubomore, dvoličnosti, osuđivanje osoba bez argumentiranih dokaza, raznih vrijeđanja itd. Mislim, kroz svoj život ste spoznali da u svemiru, kao i u našem svijetu, postoji savršen sklad i red. U našem svijetu sve dominira na prirodnim zakonima. Prema zakonu gravitacije znamo da Zemlja sve privlači i da sve što bacimo u zrak mora pasti jer je privučeno silom teže. Ne postoji logičan način za otkrivanje elementarnih zakona. Za to je jedini način intuicija." Albert Einstein. Tako da je oprost atribut koji je stvarni ključ unutarnjeg mira ili bilo mira i sklada u svijetu.
Ako ne možete oprostiti, nećete biti u mogućnosti podržavati bilo kakvu vezu, bilo između supružnika, prijatelja , susjeda ili naroda. Ako ne znate kako da oprostite, sve sveto u vašim životima je poremećeno.
Uzgoj ljutnje, mržnje i osvetoljubivosti sve to loše utječe nad našim srcima. Kada netko utječe na vas, vi ste ljuti i čini vam se da su vam uskraćena prava.To je način na koji se iz dana u dan, iz tjedna u tjedan, iz godine u godinu, održava užaren ugljen i htjeli bi baciti sve ono što vas je pogodilo. A tko pati ?Vi sami. Takva plamteča vatra u srcu će spaliti u pepeo sve vaše vrline, sve vaše duhovne osobine i vi ste nesretni. Takve zle namjere su stvarno - ne samo figurativno, ali stvarno -emocionalni, fizički i duhovni aspekti koji truju um.
Svaki liječnik zna da emocionalna previranja, pogotovo otrov mržnje i zlih namjera, uzrokuju mentalne i fizičke bolesti. Oprost je umjetnost, koja oslobađa iz tog smrtonosnog otrova koji uništava vašu duhovnost, vaše emocionalno stanje i zdravlje, ali i svima onima koji vas okružuju. Sve na svijetu je podložno promjeni. Sve se mijenja i napreduje. Htjeli vi to ili ne, morate se mijenjati, usavršavati, jačati, rasti (fizički, psihički i duhovno). Ako se odričete slobode izbora za oprost, ostajete žrtve. Žrtve ste sve dok ne savladate umjetnost oprosta da bi taj otrov izašao van.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se