★ ★ Otvoreni razgovori ★ ★

26. lipanj 2015 ob 17:56 | 122
Mnogim ljudima tj. članovima u virtuali fale čisto otvoreni razgovori neopterećeni bilo čime, osim unutrašnjim melodijama koje izbijaju na površinu u svoj svojoj raskoši... poput planinskog izvora… onaj čisti i iskreni odnosi među ljudima... a ne samo spletke, omalovažavanja, testiranja, kriva tumačenja zbog čitanja džepnih izdanja knjiga na sve moguće psihološke teme - odmah ti daju dijagnoze, procijene, proriču ti sudbinu, savjetuju te – ne provedu s tobom ni jedan jedini dan a već misle da su zakoračili i u najskrivenije dijelove. Iako ne znaš što si loše uradio osjećaš se krivim. Ako im se suprostaviš, ispada da ih ne poštuješ, da ne želiš da čuješ tuđa mišljenja, a ako im se prepustiš, tek onda si gotov.

Kada bi komunikacija tj. razgovori bili samo razgovori, a riječi samo riječi, poput pjesme, a ne nadmetanje po principu ko će koga bolje da… čim se negdje pojaviš odmah ti se mjeri društven status. Da li se isplati ulagati u prijateljstvo s tobom? Kakvi su ti prijatelji? Kakve su ti namjere? Zašto su ti potrebni? Zašto si im potreban? Ako šutiš – zašto šutiš? Ako se smiješ – šta je smiješno? Ako govoriš tj. pišeš – zašto pametuješ? Ako prigovoriš – zašto se ne opustiš? Ako si isuviše opušten/a – zašto ne shvaćaš život malo ozbiljnije?

Susret dvaju čovjeka je samo forma, kao i ono što se kaže, ali ono što se ne kaže, more neizgovorenog je suština, odvratna suština koja unaprijed zagadi svaku bliskost i iskrenost… pričaju jedno, misle drugo, rade nešto sasvim treće... posebno ljudi koji ulaze sa predubjeđenjem u razgovor ne može nikoga drugog da čuju osim sebe, stalno mjere, odmjeravaju, ponašaju se kao za kartaškim stolom… mnogi se ne snalaze u takvim društvima. Ako pohvališ nekoga ispadne da ti je potreban, ako podaš kritiku ispadne da spuštaš, ako si suzdržan ispadne da si nezainteresiran – kao da svo vrijeme traže neki banalni gest kako bi te ocijenili i presudili.

Komentari 2

moraš se , ako želiš komentirati
mygift
mygiftprije 1 godinu

Ako razgovaraš s onim s kim ne trebaš razgovarati, gubiš riječi.
Ako ne razgovaraš s onim s kim trebaš razgovarati, gubiš čovjeka.
Mudrac ne gubi ni riječi ni čovjeka. ( Konfucije)

Mima_H
Mima_Hprije 1 godinu

Ne volim dosta pričati, i to posebno u virtuali... uvijek prepustim ljudima da izmišljaju laži... pošteno se nasmijem kad čitam riječi koje su mom nick-u namijenjene :))))))))))))

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se