★ ★ Prisutnost je ključ ★ ★

15. svibanj 2016 ob 18:24 | 143
slika 2063768

Ne budi unezvjeren. Ne trudi se da razumiješ sve Moje misterije odjednom. Prihvati svaku onako kako dolazi i umetni ih u puzzle znajući da će se komad po komad pojaviti i savršeno sjesti na svoje mjesto. Ne čudi se ničemu. Dopusti da se mir i spokojstvo preliju kroz tebe i potpuno te omotaju u svoj ogrtač. Stavi na sebe oklop načinjen od ljubavi – ali istovremeno osjećaj, osjećaj duboko. Pusti suze neka teku, neka isperu sve nečistoće sve dok se ne osjetiš čistim iznutra i izvana. Postani kao prazna posuda spremna da se ispuni Mojim nektarom. ~ Eileen Caddy ~

Ako zaista želite početi uživati u svom životu, preuzmite kontrolu nad svojim mislima, prepustite se unutarnjem istinskom Biću, uzmite život natrag u svoje ruke i počnite biti osoba kakva želite biti. Ako ste stalno zabrinuti i preplašeni, možda nikad nećete ostvariti svoje snove.
Razlog zbog kojeg imate problema živjeti istinski život je zato što vaš um jednostavno nije naviknut to činiti. Prepuštanjem životu je način pri kojem s punim povjerenjem „slijedite glas“ svoga unutarnjeg istinskog Bića koje vas vodi, step by step iliti korak po korak. Trenutak po trenutak na putu koji je za vas i sve oko vas najbogatiji, najplemenitiji i najkorisniji.
Kad se prepustite onome što jeste, postajete na taj način potpuno prisutni, prošlost više nema nikakvu moć nad vama. Više vam nije potrebna. Prisutnost je ključ. Kad u prisustnosti prestanete smišljati izgovore, i počnete mijenjati stvari u svom životu, tek tada postajete zrele osobe koje žive svoj život. SadašnjI trenutak je ključ jer ako ćete čekati na pravi trenutak, velika je vjerovatnoća da ga nećete dočekati. To je put u nepoznato i zato može izgledati zastrašujuće.
Mnogi od vas možda već traže takve odgovore, nastoje donijeti odluke ili se samo nadaju da će otkriti strast koju mogu slijediti. A svi ti odgovori dolaze kada živite život, a ne život vas. Ne pokušavajte iznenada napraviti ogroman napredak, vjerovatno nećete napraviti nikakav napredak. Suočite se s time, ne možete isključiti svoj um, ali možete ga navesti da radi drugačije i to je ono što biste trebali početi raditi. Jer ako ne preuzmete kontrolu nad svojim umom, vaš um će kontrolirati vas – a to vam neće pomoći da poboljšate svoj život.
U slijeđenju unutarnjeg glasa ste nagrađeni. Nagrada je ispunjenje vaših najvećih talenata i ostvarenje najkreativnije i najuzvišenije verzije vas samih! Postižete osjećaj ispunjenja, ljubavi, sigurnosti i slobode! Taj glas vas vodi prema ispunjenju vaše životne svrhe, a vaša životna svrha uvijek je čvrsto vezana uz ono u čemu najviše istinski uživate!
Molim vas za trenutak pažnje u čitanju, ovdje ne pišem o stvarima u kojima uživate, o kojima ste u stvari ovisni i koje su štetne za vas.To je način života pri kojem sve teče puno lakše i spontano, sve se u vašem životu slaže kao kockice, bez napora i mučenja s vaše strane, bez ikakve borbe. To je život pun obilja, jer obilje je prirodno stanje, koje samo treba znati pustiti k sebi. Prepuštanjem životu prepustili ste se sebi, istinskom sebi. Kada "slijedite svoje srce", vođeni ste unutarnjim Bićem, Izvorom svega što postoji, koji je vaš stvarni Ja, vaš pravi Ja, esencija vašeg bića. Vi ste jedno sa svime što postoji, s cijelim kozmosom.
Ako zaista želite živjeti život, poslušajte svoj unutarnji glas tj. intuiciju. Uzmite život natrag u svoje ruke i počnite biti osoba kakva želite biti. Kada ste prepušteni, živite s razine bivanja, a ne s razine činjenja. Bivanje je vaše primarno stanje, a činjenje sekundarno, jer vi i jeste - bića. Vaše aktivnosti koje proizlaze iz takvog bivanja izvodite lako i fokusirano, bez dvojbi, nesigurnosti i napora te s najplemenitijim motivima. Posebno zahvalnost vam pomaže osjetiti vlastito bogatstvo, usmjeravajući vaše srce, ali i psihu na percepciju ljepote nekog trenutka. Prepuštanjem trenutku ne znači da nemate planove i ciljeve za budućnost, imate, a oni se pojavljuju sami od sebe u pravom trenutku. Tako i divljenje vam pomaže raširiti horizonte vaše svijesti. Ne trebate o tome dosta mozgati. Samo se sjetite nekog trenutka kada ste se istinski divili... niste li tada u sebi osjetili onaj očaravajući osjećaj koji vam dokazuje da je sve moguće? Nisu li vam tada ustreptale sve stanice?
A upravo taj “sve je moguće osjećaj” je nužan za doživljavanje prisutnosti u životu. Sve te okolnosti vode prema cilju koje se poklapaju i stalno vas vode najuzvišenijim putem. Živjeti život, uživati u pjevu ptice, suncu ili šumu kiše, biti zahvalan na današnjem ručku, nasmijati se dječjoj šali ili osmjehnuti se prijatelju sve su to male stvari koje vam pomažu da vaša usredotočenost bude na ovo jer zapravo jedino vam ovo i pripada. Vi ste život koji živi kroz vaše tijelo, vaš um i emocije, i tako sebe manifestirate kroz ovu stvarnost tj. da živite život a ne život vas!

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se