★ ★ Samorealizacija ★ ★

01. veljača 2016 ob 06:17 | 71
slika 2025826

Samorealizacija je rezultat harmoničnog ravoja svih beskonačnih potencijala ljudskog bića. Svemir i život funkcioniraju na principu kreacije – stvaranja i rasta iz ljubavi, na principu izobilja. Otkriti i živjeti sebe... biti ono što u sebi osjećamo da jesmo i raditi ono što je u najvećoj mjeri u skladu s našim sklonostima i sposobnostima, tj. u skladu s nama. Sve drugo je tek tlapnja, prazan hod, gubitak vremena i pokušaj nadomještanja života supstitutima. Otkrivanje samih sebe je putovanje. Putovanje u kojem treba uživati, jer nas čekaju mnoga lijepa iznenađenja, otkrivanje stvari za koje nismo ni sanjali da nosimo u sebi ili da ih možemo ostvariti, krasni ljudi koje ćemo susretati i najvažnije od svega – mi.

Ono što nosimo u sebi, a što će izlaziti na svjetlo dana poput cvijeta koji se budi u proljeće... to je moguće ako čovjek probudi u sebi uspavanu svijest sa svim svojim sposobnostima. Svaki napor ka probuđenju ima svoju vrijednost, ali da bi potpuno razumjeli sebe, naš put ka samorealizaciji ne smije da bude štur i siromašan, sa samo jednom ili dvije dimenzije. On ne bi trebao da bude isključivo emocionalan ili samo misaon, voljnog ili energetskog tipa, nego potpun, totalan napor.
Bit ćete sretni kada znate da postoji cilj, ali nećete biti opsjednuti njime ili biti nestrpljivi, već ćete vjerovati u njegovu stvarnost i neizbježnost, a neće vam biti važan način kako ćete doći do njega. Jednostavno ćete pustiti da vas vaš duh vodi .Rad na sebi dobija svoj najveći smisao tek kad obuhvati sve slojeve ljudskog bića: razum, srce, volju i svjesnost. Kad je rast potpun, unutrašnje bogatstvo razotkriva se u punom sjaju i oplemenjuje sve situacije, relacije i slojeve postojanja s kojima dođe u dodir.
Svaki čovjek se mora realizirati, inače mu život nema smisla. Ako ne živimo potpuno, ono što ostaje je težiti tome.
Ostavite svoje strahove jer ne služe ničemu. Vjera u stvarnost vaših snova, u potpunu i savršenu realizaciju onoga što želite, svega onoga čemu vas srce vuče je ono što će vas dovesti do sreće, samorealizacije i ispunjenja.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se