★ ★ Samozaljubljena osoba ★ ★

09. lipanj 2015 ob 17:52 | 85
Nema ništa gore u životu kad u virtuali naletiš ili upoznaš samozaljubljenu osobu... pritom ne mora direktno da te uvrijedi, ali sam njegov odnos prema životu i stvarnosti, te otjera na WC. A kada čita tvoje blogove, gleda kroz tebe, i to sve kroz blagi podsmjeh prema svemu i svima. Meni je žao takvih koji ništa ne znaju o istini, i onih koji nikad neće otvoriti oči, nikada izaći iz svog lunarnog vrta. Žao mi je onih kojima je trenutna virtualna popularnost – vječnost. Žao mi je skorojevića koji sebi pribavljaju maske snobova... ili onih koji zavide drugima, koji su tašti i koji se ne mogu izliječiti od oholosti... oni kao da lebde iznad realnosti, kao da su savršeno savladali umjetnost života, i kao da sve znaju, a uzgred ih se malo što tiče.

Kada se dublje zagledam u život jednog narcisa vidim nemogućnost da se za bilo što veže na duže staze. Sve što radi mora da bude u njegovu korist, da mu bude naklonjeno, ili odlazi. U stanju je da samo prođe pored problema, da se nasmije, i okrene glavu na drugu stranu. Iako na prvi pogled djeluje fino, pristupačno, uravnoteženo, nepristupačniji je i od najvećeg autoriteta. Iako je sav nekako u šarenim bojama, ima u njemu nečeg bezosjećajnog i nemilosrdnog. Znam da je to njegov mehanizam odbrane, vjerovatno i stravična inferiornost koju ne želi da prizna, sve to stoji ali kako se nosi sa tom prepotentnošću? Arogancijom? Nadmjenošću koja se ne zasniva na kvaliteti, radu i talentima već na podsjmehu?
On kao da je operiran do normalnog ljudskog odnosa i emocija... žao mi je što mrzi ljude sposobnije od sebe... žao mi je svih njegovih poltrona i molim se za sve one nesrećne dostavljače da se što prije vrate svome Ja. Takvi pojedinci tj. poltroni u meni su se udaljili od svoje prave prirode, zastranili od prvotne naravi. Ne znam jesu li se približili imaginarnoj srednjoj dobi, ili na nesretno novo doba prebrzog života, stresa i nezdravih navika.


Kad osoba samozaljubljena vidi da netko griješi,
osjeti gdje se u njoj podiže plamen pakla.
Svoju paklenu gordost naziva obranom vjere;
ne prepoznaje drskost vlastite duše.
Rumi

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se