★ ★ Slučajnost ne postoji★ ★

13. lipanj 2015 ob 13:22 | 314
U našim životima slučajnosti ne postoje. Sve se događa da bi nešto naučili. Ili zato što nas nešto drugo čeka jer, kako se kaže – kada se jedna vrata zatvore, neka druga se otvore.
U davna vremena Sokrat je rekao, da nema slučajnosti i sve što nam se desi, desi se s razlogom, bez obzira znamo li ga ili ne. Tajnovite i uznemirujuće slučajnosti s razlogom nas namjerno guraju u susret sudbini. Netko može da kaže da je slučajnost isto što i intuicija. Ne bih željela da ulazim u dublju analizu ovih pojmova. Te pojave se manifestuju na sličan način, osim možda što intuicija predstavlja neki naš predosjećaj budućeg događaja (interno), a slučajnost (sinhronicitet) je nešto što dolazi u formi vanjskog događaja (eksterno), odnosno djeluje kao da mi nismo imali nikakvu ulogu u tom događaju. Ako se nešto loše dogodilo, to sigurno ima neki razlog. Loše stvari su samo dio procesa, dio života i one će proći. Bitno je imati ili makar pokušati razviti sposobnost pravljenja odmaka od trenutka u kojem nam se događa nešto loše.
U samoj situaciji teško je to vidjeti, teško je samog sebe potsjetiti da postoji razlog zašto je sve baš tako. Ali – utješno je da razvoj sposobnosti sagledavanja situacije s odmakom dolazi s iskustvom i sazrijevanjem.Uvijek imajte u vidu, da na ovome svijetu ne postoje slučajnosti u pravom smislu te riječi.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se