★ ★ Sreća se ne objašnjava, ona se živi ★ ★

14. studeni 2015 ob 22:02 | 261
slika 1994185


Sreća nije odredište, već način života. / Burton Hills /

Sve priče o sreći su samo priče o sreći, i ništa više od toga ali sreća je onaj unutarnji osjećaj ozarenosti. Um objašnjava sreću, ali sreća se ne objašnjava, ona se živi. Emocionalno razdvajanje i rasterećenje. Sreća nije odredište, već način na koji putujemo. Nije cilj sama po sebi, već nusprodukt igre, ljubavi, života i rada.
Mnogi na kraju shvate ono što neki bogati ljudi ne shvate nikada, da svi mi imamo izvjesnu sposobnost za sreću i nesreću i da novčane životne okolnosti na nju ozbiljno ne utječu.
Sreća u ovom životu zavisi manje od toga šta vam se događa, a više od načina na koji to prihvaćate.Onaj unutarnji osjećaj u grudima kada čovjek zatreperi, kada se rascvjetaju sva njegova čula. Sveukupna sreća se povećava kada je osoba spremna biti to što jeste.
Neuhvatljiva, neuništiva, nedodirljiva. Sreća nije nešto što se događa. Ona se ne pojavljuje kao posljedica slučajnih ili sretnih okolnosti. Ona je poput sna o letenju... toplo more po kome u sutonu koračaš... to je stanje koje svaki pojedinac treba pripremiti, njegovati i osobno braniti. Kada ti ne pada pogled, kada ti ne zadrhti glas, kada te ne izda misao.
Pojedinci koji nauče kontrolirati svoja unutarnja iskustva mogu ocijeniti kvalitetu svog života i tako postići stanje koje je najbliže osjećaju sreće.
Kada živiš svoj život, svoju pjesmu, svoje riječi... kada osjećaš da ti nitko ne može ništa.
To je sreća, a ne priče o sreći... to je život, a ne priče o životu.
Sreća nije u budućnosti već u sadašnjosti, a liste želja služe kao smjernice, ne kao ciljevi.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se