★ ★ Što siješ, to ćeš i žeti! ★ ★

19. ožujak 2016 ob 22:06 | 144
Kritiziranje, predbacivanje, prigovaranje, ismijavanje i vrijeđanje spadaju u verbalno nasilje.
Zašto neki vole kritizirati druge, ismijavati i vrijeđati? Je li to možda zbog straha da će ih netko drugi zbog iste ili slične pogreške, prekršaja ili slabosti. Možda se osjećaju superiornije nad drugima, i zato to rade drugima, ili mogu si priuštiti? Ili misle da su samo oni bez pogrešaka i da sve što rade je uvijek u pravu, a drugi stalno griješe? Ili su jednostavno tako negativno orijentirani i prvo opaze slabo, dobro, pa nikako ne ili rijetko kada?
Ako se to odnosi na zadnje - zašto imaju negativan stav? Jesu li došli do nesretnih životnih uvjeta, neuspjeha, loše sreće, nedostatka ljubavi, stalni stres? Ili su jednostavno takvi rođeni? Možda je negativni stav naprosto izraz mentalne lijenosti? Je li stvarno lakše prigovarati, kritizirati i vrijeđati, nego izraziti radost, optimizam i pohvalu svakom čovjeku?
Sklona sam tumačenju. tj. iz vlastitog iskustva znam da tim ljudima je lakše nekoga negativno kritizirati ili vrijeđati, nego reći nešto lijepo... nemaju druge radosti u životu, nego drugima sjeći krila.
Uzrok je često vlastita frustracija, zatim su tu strah, ego, zavist, ljubomora, netolerancija, diskriminacija, nezahvalnost, oholost, arogancija te nedostatak ljubavi ili razboritosti. Sve negativne misli su ograničeni pogled na svijet.
Sve na svijetu ima dobre i loše strane jer svijet funkcionira po prirodnom zakonu polariteta. Vidjeti samo negativni pol u nekome ili nečemu, a ne i pozitivni, znači imati ograničeni pogled na svijet.
Zato, vi siromašni i podmukli u govorima, nije u vašem - na svoj ​​lik da upozorite! Vi često uzrokujete više štete nego koristi. Otkud vama pravo da kritizirate, osuđujete, ismijavate i provocirate?!
To je nedolično ponašanje jer time omalovažavate i ponižavate druge, a pogotovo sebe, jer time pokazujete da ni sami niste bolji jer ne znate bolje i konstruktivnije reagirati.
Svi životi imaju temeljnu univerzalnu istinu: Što siješ, to ćeš i žeti! Ako siješ mržnju, zavist, uvrede, klevete, i slično, sve će te to naći na sudu, i plodove svega toga pobirat ćeš cijelu vječnost.
Zašto ne bi stalno izražavali radost, poticaje, pohvale, nagrade... svim svojim voljenima, prijateljima, suradnicima, ali i sasvim nepoznatim ljudima... jer sa svim pozitivnim izjavama, u suštini izražavamo sebe... univerzalni zakon povrata će biti dobar, jer dobro se vraća dobrim! Ujedno se dižeš na višu razinu svijesti.

Komentari 2

moraš se , ako želiš komentirati
mygift
mygiftprije 1 godinu

Svi životi imaju temeljnu univerzalnu istinu: Što siješ, to ćeš i žeti! Ako siješ mržnju, zavist, uvrede, klevete, i slično, sve će te to naći na sudu, i plodove svega toga pobirat ćeš cijelu vječnost.
_________

Kada je svuda oko tebe
pomamni haos
ne dozvoli da te obuzme
brujanje gongova, vrisak histeričnih ili kuknjava ožalošćeninh
Budi jedno sa stijenama
koji nikada ne osjećaju potrebu da plaču
Postani kao ravnica
koja se nikad ne kreće zbog nevažnih događaja
Pusti korjenje, duboko kao planina...
/ Tibetanska knjiga mrtvih/

Mima_H
Mima_Hprije 1 godinu

Sa ovim citatom si mi sve objasnio :))

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se