★ ★ Život je kocka! ★ ★

02. lipanj 2015 ob 05:51 | 36
Gledam kako ljudi jure prema smjeru kojeg su sami odredili ne obazurući se na ostale. Svjedočeći svoj sili banalnosti, površnosti, manipulaciji, lažima, budalaštinama i pitam se: da li se nalazim usred nekog čudnog sna ili sam zaista budna i živa usred svega toga?
Ne želim se boriti protiv svijeta ali mu se niti neću prilagoditi, ne želim postati jedna od onih zombija koji žive samo za ljubav koju dobivaju samo od novca i slave.
Nekima je divno sjediti i čekati neku laž ili napad koja će im pomutiti dosadni tok svakodnevnice. Sjediti i samo čekati, spontano i neočekivano, nadasve predvidljivo. Život im je kao neusklađena glazba... neukusan ritam koji određuje kako treba plesati... neki čak pokušavaju naučiti svirati, a tim nekima jedina nagrada je neuspijeh, poraz i umor.
Jesu li baš svi poludjeli i moraju li svoj život pretvoriti u takvu bezukusnu farsu u kojoj su tek jedna od bezbrojnih marioneta čije konce vuče netko drugi, a njihove stvarne potrebe gurnute su na stranu i više ne zanimaju ni njih same, a još manje onu nevidljivu ruku koja te konce vuče. Žive svoj (ne)život u maniri kakvog lika iz futurističkog filma, uniformirano, izvještačeno i rutinski.
Takvi mogu pronaći jedino slamku spasa ako se umire i zavire u svoje odgurnute, prašnjave, odbačene i stvarne potrebe. Put prema smislenom životu je rezanje svih zamišljenih marionetskih konaca kojima se netko igra. Tek tada mogu započeti iz početka, staviti novi temelj, posložiti priroritete prema onome što dolazi iz njih, boriti se i ne odustati od svoje duboke unutarnje potrebe.
Neka o takvom putu misli tko šta hoće, ali srce će im biti na mjestu jer ga više neću moći izdati.
''Život je kocka!“

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se