★ ★ ''Život je kocka!“ ★ ★

07. veljača 2016 ob 01:42 | 116
Ne želim se boriti protiv svijeta... ali mu se neću prilagoditi, ne mislim postati jedna od onih zombija koji žive samo za jedno... za ljubav i prijateljstva koja kupuju.
Gledam kako ljudi jure prema smjeru kojeg su si sami odredili ne obazirući se na ostale. Svjedočeći svoj sili banalnosti, površnosti, manipulaciji, lažima, budalaštinama, čovjek se zapita nalazi li se usred nekog čudnog sna ili je zaista budan i živ usred sveg tog.
Nekima je divno sjediti i čekati neku laž ili napad koja će im pomutiti dosadni tok svakodnevnice. Sjediti i samo čekati, spontano i neočekivano, nadasve predvidljivo. Život im je jedna velika glazba... jedan veliki ritam koji određuje kako se treba plesati... neki ga čak pokušavaju naučiti svirati, a tim nekima jedina nagrada koju dobiju je neuspijeh... poraz... umor... to su čovjekoliki lešinari.
Gledam ih kako žive i pitam se jesu li baš svi poludjeli? Moraju li svoj život pretvoriti u bezukusnu farsu, u kojoj su tek jedna od bezbrojnih marioneta čije konce vuče netko drugi, a njihove stvarne potrebe gurnute su na stranu i više ne zanimaju ni njih same, a još manje onu nevidljivu ruku koja te konce vuče. Žive svoj (ne)život u maniri kakvog lika iz futurističkog filma, uniformirano, izvještačeno, rutinski. Slamku spasa pronaći ću tek ako se umire i zavire u svoje odgurnute, prašnjave, odbačene i stvarne potrebe.
Put prema smislenom životu je rezanje marionetskog konca, s kojima se netko igra s njima. Tada mogu započeti ispočetka, postaviti novi temelj, posložiti priroritete prema onome što dolazi iz njih samih, boriti se i ne odustati od svoje duboke unutarnje potrebe.
Neka o takvom putu misli tko što hoće, srce će im biti na mjestu... jer ga više neću moći izdati. Samo držite oči otvorene, ne okrećite leđa nikome... jer onaj kojem najviše vjeruješ može ti zabiti nož u leđa... tada sve boli.. . tada si samo list kojeg nosi neki nepoznati vjetar, u nekom nepoznatom svijetu... prepušteni sudbini svezanim ruku... bez ikakve sutrašnjice, prepušteni sami sebi... o vama ovisi hoćete li se trgnuti ili ne?
Budite pametni i predvidite udarac kojeg je zaista teško predvidjeti tada se možete nazvati pametnima... samo tada. ''Život je kocka!“ Upoznajte glazbu života, plešite po ritmu... život je samo jedan ples, a na vama je hoćete li plesati ili ne?

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se