Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Želje

23. prosinac 2010 ob 21:23 | 77
Mnogi su poštanski uredi širom Skandinavije ovih dana zatrpani dječjim pismima adresiranim na Djeda Mraza. Samo norveška poštanska služba, kako piše Daily Mail, svake godine primi više od 30.000 dječjih pisama punih nade, želja, smiješnih, ali i smionih zahtjeva.

Djevojčica Elsie je skromna, poželjela je kobasice za jelo svake večeri, cijele godine. Nathan želi pauka za ljubimca i pita Djeda Mraza može li doći podmiriti račun u lokalnom dućanu sa kućnim ljubimcima. Violet je poželjela da joj se više nikad ne napravi rupa u zubu da bezbrižno može jesti slatkiše cijele godine. Dan je na papir stavio želju da zauvijek ostane dječak od 12 godina, a Claudida - da se otvori Ikea i da je zaposle u dućanu kad odraste. Diana Djeda Mraza pita može li je učiniti ljepšom nego što je njena prijateljica Sabrina.

Cicilia za poklon želi pravog, živog praščića, ali kako se mama protivi, moli Djeda Mraza da to prvo sa njom razriješi. Jonas se pita može li ove godine umjesto Djede doći Baka Mraz.

- Mama kaže da nećeš doći ako psujem. Jesi li stvarno alergičan na psovke? - zanima Victora.

Callum pita Djeda Mraza može li ga on naslijediti kad umre, a Rhiannon ga moli da nazove kad bude blizu kako bi on mogao izaći i pozdraviti sobove. Andya zanima šta je Djed Mraz radio kad je bio Drugi svjetski rat.

- Nisi obilazio djecu, gdje su ti pokloni? - želi znati Andy.

Jane pita Djeda Mraza je li lani došao iz podruma. Ne želi, kaže, da tata glumi Djeda Mraza pa ga moli da kad dođe, kako bi znao da je to zaista on, kaže tajnu šifru: čokoladni kolač.

Joseph, kako sam priznaje, zna da se nije baš lijepo ponašao cijele godine, ali obećava da će dogodine biti bolji i zanima ga može li dobiti neki poklon unaprijed. U sličnim je problemima i Richard. Slaže se sa mamom i tatom da se nije baš primjerno ponašao, ali javlja se Djeda Mrazu jer se bitno popravio - zadnje dvije sedmice. Martina je jako razočarao lanjski poklon, pa upozorava Djeda Mraza da će mu, ako se to ponovi i ove godine, dogodine zaključati vrata. Nezadovoljan je i Ted.

- Zašto si Richardu poklonio PlayStation 2, a ne i meni? Misliš li da je to bilo pošteno - pita Ted u pismu.

Skromnost ne odlikuje ni Naomi, koja se, doduše, zahvaljuje na lanjskom poklonu, ali jasno napominje da ove godine očekuje dvostruko više poklona.

- Zašto nisam dobila fen za kosu lani? Željela sam, ali ga nisi donio. Obje moje sestre ga imaju. Dokad ću ga posuđivati od njih? Možeš li mi odgovoriti - zanima Evu. Za razliku od nje, Charlie Djeda Mrazu piše sa puno više prazničnog duha. Samo ga želi, kaže, vidjeti i da njegovi prijatelji u povjeruju u Djeda Mraza.

- Kada sam u školi govorio o tebi i rekao da vjerujem da Djed Mraz postoji, prijatelji su mi se smijali. Bio sam toliko tužan da sam odmah otišao u krevet kad sam došao kući - napisao je Charlie.

Djed Mraz koji bi ispunio Akisovu želju ne postoji. Dječak je poželio da mu se vrati tata koji je umro prošlog ljeta.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se