10 toksičnih osoba koje trebate izbaciti iz života

23. srpanj 2013 ob 18:04 | 484
Svaka žena ima jednog ili dva prijatelja koji nam više odmažu nego pomažu. Ako imate nekoga u životu ko više uzima nego što daje, možda je došlo vrijeme da svako krene svojim putem

slika 1696135


Kancelarijska tračara
Ponekad je dobro da napravite malu pauzu na poslu i čujete šta se dešava oko vas. Ali, da li kancelarijska tračara često svraća do vas? Ona može da bude destruktivna sila u vašem životu, jer ta osoba dovodi u pitanje vaš sopstveni integritet u očima poslodavca i saradnika. Bez ove vrste osobe u životu, možete postati jača žena u osjećanjima sopstvene vrijednosti i biti sastavni dio poslovnog okruženja.

Bivši koji zove zbog seksa

Da li njegovo prisustvo vašem životu dodaje ili oduzima vrijednost? Žena koja se nalazi sa bivšim iz čisto seksualnih razloga u suštini gradi prepreku svojoj sopstvenoj sreći. Izbacivanjem ove osobe iz svog života, žena je u stanju da pređe preko starih osjećanja i emotivne povezanosti i zauzvrat otvori svoje srce i um za nova iskustva i veze.

Žalosna vrba

Ona vam se zapravo i ne dopada, ali se zbog osjećaja krivice još uvijek družite s njom. Istina je da to nije dobro ni za nju ni za vas. Žene doživljavaju emocije na veoma dubokom nivou, upijajući sve u svom okruženju i hraneći se energijom drugih. Za ženu je emotivno efikasnije da je okružena osobama koje zrače pozitivnom energijom, a ne onima koji su u stanju da isisaju energiju koja joj je potrebna da živi kvalitetan život. Bolna istina: žalosnoj vrbi morate dati prostora i pronaći prijatelje koji su na vašem nivou.

Sažaljevači

To je uvijek neki rođak, koji oduvijek pokušava da popravi vaš život. On vam misli dobro, ali zaista, vrijeme je da ih držite na distanci. Sažaljivi rođaci koji pokušavaju da pomognu u različitim oblastima života mogu vas dovesti do uvjerenja da niste samopouzdani ili nezavisni. Bez ovih osoba u životu bićete u stanju da sami pravite svoje greške i da budete odgovorni za njih te ih nećete ponavljati u budućnosti.

(Ne)Prijateljica

Ona je prijateljica, ali i zakleti neprijatelj. Kako je to zabavno? Žene zaslužuju prijateljstva u kojima podržavaju jedna drugu za razliku od podmetanja noge. Pojedine žene, koje su nesigurne, vjeruju da zaslužuju ovakvu vrstu prijateljstva ili da je to normalno žensko ponašanje. U stvarnosti, međusobno podržavanje nam pomaže da se osjećamo bolje i birnemo kako o sebi tako i o našim prijateljima.

Spletkaroš
Od traženja da joj pomognete u špijuniranju njenog bivšeg do uključivanja u šeme brzog načina bogaćenja, ona uvijek pokušava da od vas napravi saučesnika u njenim mutnim planovima. Možda želite da provodite vrijeme sa nekim ko ima više ciljeve i aspiracije. Šta stvarno dobijate iz tog priateljstva? Zvuči kao da ova osoba samo želi pratnju koja će sa njom propasti. Vi svakako imate pametnija posla sa svojim vremenom.

Loš uticaj

Loš uticaj ponekad može biti i zabavan, ali ta osoba izvlači iz vas ono najgore – od loših prehrambenih navika do niskog nivoa samopoštovanja. Kada sa prijateljicom imate samo jednu zajedničku stvar, a ni ta jedna nije baš najzdravija, vrijeme je da se zapitate da li zaista želite da svoje dragocjeno vrijeme provodite na takav način. Takođe, potrebno je da se zapitate da li ta osoba utiče pozitivno ili negativno na vaš kvalitet života.

Hiljade Facebook prijatelja

Ako svo vrijeme provodite za računarom, postoje velike šanse da propuštate stvarni život. Isključite računar, ustanite iz kreveta i počnite da igrate igru koja se zove život. Bolje vam je da imate par pravih prijatelja kojima se možete povjeriti umjesto stotine i hiljade Facebook prijatelja koje jedva da i poznajete. Vaši pravi prijatelji će biti uz vas kada su vam najpotrebniji. Vaši Facebook prijatelji jednostavno mogu nestati. Facebook je zabavna razonoda, ali pazite da ti prijatelji ne zauzmu mjesto vaših pravih, istinskih prijatelja.

Kancelarijski muž

Jedno ili oboje ste u braku, ali se između vas dešava prilično ozbiljan flert. Postavite granice. Prestanite se upuštati u razigrane šale. Bolje je da se udaljite od ove vrste iskušenja, jer se ono gotovo uvijek završava katastrofalno. Čak iako se zakunete da vas neće voditi osjećanja, ipak je bolje da ne započinjete ovu igru.

Snob

Ona će učiniti sve da se osjećate loše zbog odjeće koju nosite, auta koji vozite, načina života koji živite… Prijatelji se tako ne ponašaju.Kada konstantno nekome dozvoljavate da vam narušava samopouzdanje, toj osobi dajete veliku moć nad vama. Većina nas je prilično kritična pema sebi. Zar nam je zaista potrebna i prijateljica koja je toliko kritična prema nama?

slika 1597173

Komentari 27

moraš se , ako želiš komentirati
NASMEJANA
NASMEJANAprije 3 godine

evo ovako bi to bilo po mome :)))
KANCELARIJSKA TRACARA mi ne smeta, jer ni jedna tracara se nikad nije usudila da mi se obrati sa svojim pricama.. to nekako preda mnom ne izlazi nikom iz usta :)) Takve mi osobe ne mogu krasti energiju jer im nisam pogodno tlo za sirenje abrova :))
Rodjak SAZALJEVAC... pa neka ga, to njemu dodje kao zivotna hrana a ja cutim svoju pricu i pustam da uziva u svom vlastitom ubedjenju

*ne( PRIJATELJICA) ni ona mi ne smeta prvo bih je pustila da prolupa od muke a onda je udaljim i uskratim joj sebe, to je osecaj DO J..A :))

SNOB .. i njega mogu da podnesem, i za njih imam tolerancije...
ALI OSTALO NAvEDENO U TEKSTU BLOGA zaista ne zelim blizu sebe niti bih mogla podnositi :))

LadyBug
LadyBugprije 3 godine

Svi imamo i mane i dobre strane..
http://www.dernek.ba/blogslikevelike/1696498-413188.jpg
Prihvatimo li sebe, onakvima kavi zapravo jesmo, lakše ćemo razumijet i druge..

NASMEJANA
NASMEJANAprije 3 godine

bravo... kad si svoj sa sobom u dogovoru, niko drugi nas ne moze izbaciti iz ravnoteze, jer kako se drugi ophode prema svetu i sebi, nije nas problem.. lepo si ovo definisala :))

LadyBug
LadyBugprije 3 godine

PS: Nisu joj tanke noge..
A ni krive :)))

NASMEJANA
NASMEJANAprije 3 godine

:)) hahhhaa Naravno da nisu :))
hahahahaha :))))))))
al zar nisi primetila da one ne osecaju ni ukus onog sladoleda ni lepotu onakvog dana :)))

LadyBug
LadyBugprije 3 godine

One su već davno u lošem tripu..
Tipa: http://albums.karike.com/s3/1/7/0/170a1332716.jpg ;)

NASMEJANA
NASMEJANAprije 3 godine

U STO TI JE OVO DOOOBROOO !!!
bravo :))

LadyBug
LadyBugprije 3 godine

Nažalost takvih 'slika' je sve češće i više oko nas..
No udri brigu na veselje ;) http://www.youtube.com/watch?v=qF-QndaEq18

NASMEJANA
NASMEJANAprije 3 godine

mmmm gospodjice, jako mi se svidja kako razmisljate :))))
oiooopaaa laaaa juuuhuuu :)))

LadyBug
LadyBugprije 3 godine

Relax honey..
~ hands up and enjoy the rhythm..
http://www.youtube.com/watch?v=HiaOFOMPOBc :)

NASMEJANA
NASMEJANAprije 3 godine

Wow ! svaka cast !

LadyBug
LadyBugprije 3 godine

Lijepo je vidjeti zadovoljstvo obje strane :)
Hvala tebi :)

NASMEJANA
NASMEJANAprije 3 godine

Bogami ti meni podize raspolozenje sa obe ove muzicke numera, evo lepim svuda gde sam virtalna :))))

LadyBug
LadyBugprije 3 godine

Znači ja da obrišem .. O,o
:(
Šalim se Muzika je za deljenje i širenje horizonta :) :)
PS: Ja sam uz violinu 26~7god

NASMEJANA
NASMEJANAprije 3 godine

sve sto je dobro treba deliti sa prijateljima :))
znaci violina, SVAKA CAST !

fenix13
fenix13prije 3 godine

"Postoje određeni tipovi žena s kojima je veza uvijek nesretna. One vas nikad neće usrećiti i uvijek će nešto nedostajati. Pokušajte koliko god možete izbjegavati ove tipove žena i zaboravite na priču kako će se zbog vas ili kako ćete je vi promijeniti. Veća je vjerojatnost da ćete se vi promijeniti, a još veća da će vas jadnog i gotovo slomljenog ostaviti samog zbog nekog svog hira.

Nemoralne žene

Naravno s njima ćete se zabaviti. Na samom početku bit će vam kao ni s jednom drugom ženom. Ona će vas često iznenaditi. Ako postoji nova vrsta zabranjene droge, ona će je prva isprobati. Uvijek je uzbudljiva i uzbuđena.

Nemoralna žena je neodoljiva u krevetu, gdje njen nemoral zaista dolazi do pravog izražaja. Nevažno što vi maštali, ona će biti spremna to iskušati. Upravo zbog toga ju je i teško ostaviti, čak iako ste je trebali vaditi iz zatvora nekoliko puta ili i sami gotovo uhićeni zbog nje. Duboko u srcu znate da nikad nećete imati bolji seks nego s njom, također znate da je to jedinstvena prilika da okusite pravo uzbuđenje.

Najveći problem vežete li se uz ovakvu ženu je to što i vas uvlači u nevolje. A osim toga pogledate li malo bolje, takvoj ženi je potpuno nevažno radi li se o vama ili bilo kojem drugom muškarcu. Njeno ponašanje ne ovisi o vama. Ona bi se jednako ponašala s bilo kim drugim. Ne čini vas jedinstvenim, nego ste jednostavno zamjenjivi u svakom trenutku.

Zanesenjakinje

Zanesenjakinja se potpuno daje u sve, bilo da se radi o novoj filozofiji, novom valu woo-wooa ili zdravoj prehrani. Ona je vidovnjakinja, astrologinja, iscjelitelj, duhovni voditelj – ili bilo što ona u tom trenutku smatra da jest. Vjeruje u tarot, horoskope, I ching, yogu, meditaciju, kristale iscjeljiteljske sposobnosti glazbe. Ona vas može privući jer je mistična, otvara vam novu dimenziju, širi pogled. Ali s vremenom će i vas pokušati uvući u svoje „poslove“, a vama će biti sve manje i manje zabavno. Iako, zanesenjakinje imaju nekih svojih prednosti, npr. ako ne pije alkohol i ne jede meso, vrlo je jeftino s njom izlaziti, ona uvijek dolazi sa skupinom prijatelja i sa svojim izričitim pravilima. Nikad se vas neće ništa pitati, nećete donositi odluke, morat ćete naučiti slijediti grupu i vjerovati, vjerovati, vjerovati... Naravno prvi put kad kažete kako vam sve to nema smisla, veza je gotova.

Lolite

Lolita je neodoljiva, tako slatkasta, seksi i tako mlada. Gleda u vas kao u učitelja i vama se sviđa ta uloga. A vi ćete na nju paziti i štititi je od okrutnog svijeta. Ako ste u to povjerovali trebali biste preispitati svoje intelektualne sposobnosti.

U stvari ona je itekako svjesna svoje seksualni i općenito moći koju ima nad muškarcima i na vama je koristi. Vjerojatno vas i materijalno iskorištava, ali vama to ne smeta jer vi mislite kako ste dovoljno privlačni, te da vam ni mlađe žene ne mogu odoljeti. Nije vas briga što drugi govore. U stvari ona će vas sažvakati. Ostavit će vas čim pronađe muškarca koji joj može pružiti veće zadovoljstvo.

Starlete

Ostavljaju vas bez daha, jednostavno prekrasnog izgleda. Starlete su ono zbog čega idete na coctail party. A ako još želi s vama razgovarati bit ćete u sedmom nebu. Ali ubrzo će ćete shvatiti kako se „šepuri“ pred prvim plyboyem.

Izaći će s vama, ali samo ako joj obećate kako ćete je upoznati sa svojim šurjakom poduzetnikom. Ona uvijek traži velike igrače. Ako i ostane nešto duže s vama, čim upozna bivšeg astronauta, političara ili nogometaša nestat će s noći. Naravno vama će se vratiti ujutro.

Vjerojatno ćete često vidjeti slike normalnih muškaraca nasmiješenih i presretnih koji se žene starletama. Godinu kasnije isti ti muškarci se razvode šokirani i ne shvaćaju što im se dogodilo. Osim što je njihova draga pronašla bolju priliku.

Malo je starleta koje postanu zvijezde, pa će vjerojatno i vaša ostati neuspješna, a vas će kriviti za neuspjeh u svome životu.

Spetljate li se sa starletom spuštate se niže od nje.

a postoje i muškarci koje vi,žene , trebate izbjegavati ;-)

Ne postoji stara izreka Ljubav je slijepa za bez veze. Ljudi kada su zaljubljeni u partneru ne vide niti jednu manu, a svi pokušaji okoline da ukažu na te nedostatke završavaju neslavno jer je on jednostavno savršen. No, svi smo krcati manama, bili mi toga svjesni ili ne.

Kako bi razbili roza naočale kroz koje zaljubljene osobe gledaju svijet, donosimo karakteristike muškaraca koje bi sve žene trebale u širokome luku izbjegavati jer im oni neće pružiti niti sreću niti zadovoljstvo.

Muškarac koji konstantno kuka kako mrzi svoj posao

Mržnja je sama po sebi negativna i destruktivna emocija, a zamislite da hodate s muškarcem koji mrzi iz dna duše svoj posao na kojemu boravi veći dio dana. Mržnja koja se u njemu akumulirala vrlo lako može uništiti vašu vezu, a pogotovo ako onaj slobodni dio dana provodi kukajući kako mu je teško. Toplo vam preporučamo da se ne upuštate u vezu s muškarcima koji su zapeli u situaciju koja ih čini nesretnima, a ništa ne poduzimaju da se to promijeni. Ako ostaju na radnom mjestu koje ih čini nesretnima postoji vrlo velika šansa da će tako biti i u vašoj vezi.

Muškarci koji su opsjednuti svojim majkama

Postoje dvije krajnosti. Prva, on obožava svoju majku, ugađa svakom njenom hiru, savjetuje se s njom po svakome pitanju, te vam daje do znanja da nikada nećete biti kao njegova majka. Druga krajnost, on mrzi svoju majku i sve što ima veze s njome, neprestano se žali na nju, te od vas očekuje da budete apsolutna suprotnost. U oba slučaja jedna je osoba višak, a to ste upravo baš vi.Muškarac koji zahtijeva da mu se dive

Djevojke bježite glavom bez obzira od muškaraca kojima nije dovoljno da čuju od vas kako su zgodni, pametni i smiješni nego traže potvrdu i od drugih ljudi. Takva osoba će posvetiti više pažnje zadovoljavanju svojih potreba potvrđivanja svoje veličine nego što će posvetiti vama. U vama će se javiti osjećaj da niste dovoljno dobri za njega i bit ćete apsolutno u pravo jer je on sam sebi idealna osoba.

Muškarac koji ima prijatelje koje nikada niste upoznali

Ako muškarac u vašem životu konstantno izlazi van s prijateljima, a vas nikada ne zove da im se pridružite nešto tu ne štima. Pritom ne sugeriramo da vas vara nego vam ukazujemo na činjenicu da ljudi koji žive na taj način jednostavno nisu spremni da podjele svoju privatnost s drugima. Ili se srami vas, ili se srami prijatelja, a u oba slučaja nije dobro.Vaš osobni Superman

Ako hodate s muškarcem koji je u prošlosti bio u vezama s djevojkama koje su imale ozbiljne probleme, te im je pomogao da prebrode te traume vrijeme je da bolje sagledate vašu vezu. Pogotovo ako je on prvi koji će vas tješiti kada vam je teško ili prvi koji vam daje savjete. Takvog muškarca, koji si dodjeljuje ulogu psihijatra, psihologa i Ghandija, privlače sam osobe s problemima, a što su nedaće veće to je jači njegov interes. On se jednostavno želi osjećati potrebnim. No, jednom kada vas izliječi ostat će mu samo njegovi problemi, a kako on s njima ne može živjeti napustit će vas i potražiti će novu osobu koja će mu skinuti pažnju s njegove nesigurnosti.

Muškarac koji ne može vjerovati da ste izabrali baš njega

U početku vam ovo može poprilično laskati jer vaš muškarac smatra da ste izvan njegove lige. No, kako vrijeme prolazi, a on i dalje trubi kako ne može vjerovati da vas je on uopće i mogao privući, postoji velika šansa da i sami povjerujete da vi možete puno bolje nego što je to on.

NASMEJANA
NASMEJANAprije 3 godine

DODJEM KASNIJE, DA SE POSVETIM OVOM TEKSTU :)))
bezim saaad :D

NASMEJANA
NASMEJANAprije 3 godine

odlican tekst, ali ODLICAN.. neeegooo ima li igde napisan tekst, o tome kako treba da izgleda TA ODGOVARAJUCA i TAJ ODGOVARAJUCI...
mislim da je sve ipak STVAR SUDBINE mada ne bih da licim na ovu gore sto se razume u astronomiju i astrologiju, jogu i ajurvedu :)) hi, hi.... ALI ZIVOT JE ZAISTA DUG A ZIVOTNE FAZE I TE KAKO RAZLICITE...

fenix13
fenix13prije 3 godine

ma možda je moguče i to pronači ali svi smo različiti pa je sve individualno....neiscrpna tema,baš smo je danas na poslu glabali :-))) ma ko šta ufati takva mu je sudbina :-)))...zapisano prije nego se rodimo...

NASMEJANA
NASMEJANAprije 3 godine

da... ima smisla to sto kazes.. navodno imamo privid da sami biramo, ali uopste nije tako... zanimljivo je kako nas uvek privlaci isti tip osobe, pa ukoliko se pokaze da je to pogubno za nas, moramo da rasvetlimo to i razvezsemo cvor, ma komplikovano skroz :))) a sve je u sustini LAKO.. zivis i pustis druge da zive :))

sovaA
sovaAprije 3 godine

jasno mi je da si ovo negdje kopirala ali interesira me dali stvarno misliš da se tako treba postaviti?

NASMEJANA
NASMEJANAprije 3 godine

pa iskreno ne mozes sve osobe izbaciti iz zivota, pa niko nije bezgresan... postoje cije mane mogu prihvatiti ako mi neke druge osobine odgovaraju. Ne moram misliti sve sto zalepim.. Gde ti je tacno zapeo tekst??? Volela bih da znam... npr.. ja sigurno necu dati nekoj osobi toliku moc nad samom sobom da bi mi mogla urusavati samopouzdanje... vec druzenjem sa nekim mozda otvoriti tu osobu da stekne svoje...

sovaA
sovaAprije 3 godine

neke stvari se dese...u svačijem životu...i svi imamo svoj križ...al jedna je istina..a to je srce pamet ne sluša!

NASMEJANA
NASMEJANAprije 3 godine

Mene tjera neki vrag
da ti opet predjem prag i oprostim
sto ti vise nisam drag
sto sam jedne pjesme trag, da zaboravim
:)))
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=aiS_P2GoxEk

sovaA
sovaAprije 3 godine

Malo nejasna, malo nestvarna
ta slika jos se njise
i stara pijaca na trgu kokosa
jos istim dahom dise................AHA!!!

fenix13
fenix13prije 3 godine

ljubomorne stare babe :-)

NASMEJANA
NASMEJANAprije 3 godine

Aaahahahahhaha :)) jesi video hihihihii :)))

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se