BUDALA

13. travanj 2015 ob 19:19 | 83
Nedavno je jedna podla i poznata budala, posle duže pauze, napravila novu budalaštinu.
Svi su se toliko iznenadili da zamalo nisu ispali budale. Pomenuta budala je toliko dugo ćutala da su svi mislili da se opametila.
Nevjerovatno je koliko imamo malo povjerenja u budale. Kad bismo im više vjerovali, nikakve budalaštine sa njihove strane ne bi nas mogle iznenaditi.
Jedno bi nam već moralo biti jasno: budala uvek mora dokazivati da je budala. Budala mora sačuvati ugled koji uživa kao budala.
Budala se ne postaje preko noći i na osnovu jedne budalaštine koja se lako može zaboraviti. Ko pretenduje da bude budala, mora napraviti nevjerovatan broj budalaština. Ako se neka budala zadovolji već napravljenim budalaštinama brzo će biti prevaziđena. Ako zaspi na lovorikama, zadovoljna postignutim, budala odlazi u anonimnost, u sivi svakodnevni život – a na scenu stupaju nove i svežije budale.
Budala ima mnogo. Konkurencija je ogromna. Ako neka budala posustane, posumnja u budalaštine i ućuti, na njeno mjesto stupa nova.
Onaj ko je jednom postao budala, čuva teško stečeni ugled i trudi se da to ostane do kraja života. Prava budala nikad nije zadovoljna sa već osvojenim prostorima. Ako ne napravi novu budalaštinu, misli da nije napravila nijednu. Nije lako sačuvati ugled među toliko budala. Budala koja se ne potvrđuje nije autentična budala. Veličina jedne budale se mjeri prema broju i veličini budalaština koje je napravila. San malih budala je da budu velike. Velike budale to znaju i prave nove, veće budalaštine. Budala koja je u stvaralačkoj krizi i ne pravi nove budalaštine brzo će se naći među pametnima.
Kada svi misle da je nemoguće napraviti budalaštinu, budala nađe izlaz i riješenje. Kada se čini da su i budale već nešto shvatile, one pronađu mjesta za svoju afirmaciju.
Budale su jedino oprezne da ne kažu nešto pametno. To bi bila izdaja. Prelazak na drugu stranu. Budale su toliko uvježbane u pravljenju budalaština da im to ne predstavlja nikakav problem, naprotiv, to je za njih rekreacija i zadovoljstvo.
Svaka budalaština je potrebna i zato budale ne dozvoljavaju da se bilo koja izbaci iz upotrebe. Iako tehnika budalaština napreduje, budale i najordinarnije budalaštine ne izbacuju iz upotrebe jer su potrebne u svakodnevnoj borbi sa pameću. Neke od najstarijih budalaština su i dan-danas najefikasnije. Često se misli da se neka budalaština toliko ofirala da je nemoguće s njom nešto postići, ali budale nađu načina da je učine efikasnom.
I budalama je poznato da nije lako biti budala – zato se time ponose.
Budala koja je počela da sumnja u budalaštine, u njihov značaj i čvrstinu, brzo bi ispala iz stroja. Zato budala mora biti pre svega tvrdoglava i ubjeđena, jer će se samo zahvaljujući takvim budalama vječno održavati plamen budalaština.
Budale su našle sebe u pravljenju budalaština. U svemu drugom bili bi slabiji. Pravljenje budalaština je njihovo jedino zanimanje, jedina njihova vjera.
Ako budali izleti iz usta nešto što nije čista budalaština, ona se brzo ogradi od toga.
Svaka pametna rečenica je tamna mrlja na biografiji prave budale.
Budale misle da civilizacija vodi svijet ka propasti. Zato tu propast treba odlagati novim budalaštinama. Ne treba se čuditi kad neka budala koja je dugo ćutala opet napravi budalaštinu. Ko je jednom napravio budalaštinu i okusio njenu slast, ukus nikad ne zaboravlja.
Treba biti budala pa od budale očekivati išta sem budalaština. ;)
slika 1744861

Komentari 18

moraš se , ako želiš komentirati
romanticna
romanticnaprije 1 godinu

Svi mi na razne nacine stvaramo svoje JA..Budala to cini budalastinama.. navikao..tako ga prihvata okolina...i tu nema promena. Budala jednom - Budala za uvek:))

NASMEJANA
NASMEJANAprije 1 godinu

samo oprez.. znaci nama promene ma koliko vremena proslo.. :))

romanticna
romanticnaprije 1 godinu

nema...:))) Gde si ti upoznala Budalu koja se opametila?:)))

NASMEJANA
NASMEJANAprije 1 godinu

nema sestro slatka, nemaaa :))

romanticna
romanticnaprije 1 godinu

pametan poludi..al obrnuto tesko:)))

nikolinav
nikolinavprije 1 godinu

baš si u detalje opisala budalu...hm...može li cigla tu pomoći?...

NASMEJANA
NASMEJANAprije 1 godinu

Budala samo to razume :)

nikolinav
nikolinavprije 1 godinu

haha...miliš?:)))

NASMEJANA
NASMEJANAprije 1 godinu

jao kako sam ovde imala dobar blog bas sa viglom ovom, ako nadjem, poslacu ti :)) veoma poucan blog :))

nikolinav
nikolinavprije 1 godinu

hajde...ne stignem pregledati stare blogove...:)))

NASMEJANA
NASMEJANAprije 1 godinu

ne znam ni ja sta sve imam.. dugo sam ovde :)) i predugo... :))

nikolinav
nikolinavprije 1 godinu

neka...ne smeta...malo vjerovatno nekad dosadi...ali bude i zabavnih trenutaka...dobra je ova virtuala...samo treba znati podvući crtu...

NASMEJANA
NASMEJANAprije 1 godinu
truli
truliprije 1 godinu

kupila ciglu?

NASMEJANA
NASMEJANAprije 1 godinu

nasla :)

truli
truliprije 1 godinu

kad bi barem ja imao toliko sreće.)

truli
truliprije 1 godinu

još jedna i imaš lek protiv stidnih vaški.:)

NASMEJANA
NASMEJANAprije 1 godinu

AJOOOJ MASTO MOJA PREDJI NA DRUGOGA... uuuhhh :))))

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se