Izbjegnite single zamku

06. lipanj 2013 ob 18:44 | 28
slika 1601497


Kroz zadnjih trideset godina broj kućanstava s jednom osobom se udvostručio, a prema nekim predviđanjima kućanstvo s jednom osobom moglo bi postati najuobičajeniji tip.

Za neke, soliranje više nije prirodna faza između završetka jedne veze i početka druge nego svojevrsna zamka u kojoj su zapeli i ne izlaze iz nje.

U svojoj knjizi „The Single Trap“ Andrew G. Marshall pokušao je potražiti uzroke koji se kriju iza takvog ponašanja.

Prema njemu, društvene navike su se promijenile, te osobe shvaćaju kako imaju više izbora, a zapravo susreću manje potencijalnih partnera, te s druge strane zbog sve većeg broja razvoda teže je nekome vjerovati.

U svakom slučaju, on tvrdi kako je moguće izaći iz zamke soliranja.

Prvi korak je dobro pogledati sebe. Često zidovi koje postavljamo oko sebe kako ne bi bili povrijeđeni otežavaju zbližavanje s drugim ljudima. Budući da se sličnosti privlače, ako ste zatvoreni, vjerojatno u svoj život privlačite jednake osobe.

Iz toga proizlazi drugi korak: promjena stava i načina na koji tražimo ljubav. Trebali biste postati otvoreniji prema drugim ljudima, naučiti uspostavljati emotivnije veze i odnose.

Marshall tvrdi kako bi se kod traženja partnera trebalo vratiti tradicionalnom načinu i spajanju preko prijatelja. Na zabavama, ne trebate tražiti partnera, nego zanimljive osobe i voditi zanimljive razgovore, a nakon zabave će vas osoba koju ste upoznali predstaviti svome prijatelju. Npr. književnim klubovima se ne biste trebali priključivati kako biste upoznali potencijalnog dečka, nego zbog toga što volite riječi, a tada će vas netko iz kluba odvesti u kafić gdje ćete upoznati njegovog prijatelja.

To znači da trebate biti otvoreni prema novim idejama, prijedlozima, novim prilikama i najvažnije prema novim ljudima.

Jedan od glavnih zadataka bio bi: prihvatite kretanje opće struje oko sebe.

Ako su svi usporeni, nemojte ni vi pogledati na sat. Pokušajte u nekim trenucima zaboraviti na sebe, što znači da trebate postati manje samosvjesni i samokritični. Ne samo da je ovo savršeno stanje uma za upoznavanje partnera, nego se vaše šanse za sreću automatski povećavaju.

Opustit ćete se najbolje kroz aktivnosti koje zaista volite, ali i ako smanjite ciljeve. Ako ste na tečaju francuskog, umjesto da vaš cilj bude naučiti francuski jezik, neka vam cilj bude naučiti tečno izgovoriti 20 rečenica, ili još bolje riječi. Tako se nećete truditi biti najbolji na tečaju, nego provesti ugodno vrijeme.

Volontiranje je visoko na ljestvici zadovoljstva, nakon plesa, a dobar je način za upoznavanje novih ljudi. Važno je da pronađete aktivnost koja vas čini sretnima. Na taj način ćete se potpuno opustiti i dopustiti drugima da vam se približe.

I najvažnije, budite srdačniji. Ljudi često misle kako je izgled najvažnija stvar pri pronalasku partnera, međutim pogledate li oko sebe vidjet ćete kako vjerojatno znate ne baš tako lijepu osobu koja je uvijek na spojevima, i prekrasnu djevojku koja je uvijek single. Osobnost je mnogo važnija za privlačenje partnera od izgleda.

Najtraženije karakteristike su 1. ljubaznost i razumnost, 2. društvenost, 3. inteligencija, 4. prilagodljivost.

Dakle, smiješite se. Uz to budite pozitivni i uspjeh je zajamčen.
slika 1663240

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se