jedna poucna prica iz riznice :D

05. prosinac 2013 ob 22:51 | 29
Neka čudna bolest počela se širiti celim svetom. Oni koji bi od nje oboeli, osetili bi kako im se srce naglo smanjuje. Gubili su snagu i radost. Najradije bi ostajali u krevetu. Doktori nisu znali objasniti. Propisivali su razne tablete, ali bolesti nisu našli leka. Neki su pokušavali presaditi srce, ali i novo, tek presađeno, srce počelo bi se smanjivati. Nisu više znali šta preduzeti.

Za to vreme bolest se sve više širila. Bolnice su bile pune, a novi bolesnici su stalno pristizali. Ukratko: svi su bolovali od srca. Svi su ležali u krevetu čekajući kraj. Gotovo svi.

Jedna osoba ipak nije bila zaražena. Bio je to starac koji je za razliku od svih drugih imao veliko srce, veće od normalnog. On se posvetio lečenju bolesnika.

Zapazio je da bi se njegovo malo srce, kad bi uzeo ruku nekog bolesnika i nasmejao mu se, počelo povećavati, a kad bi ruku pustio, srce bi prestalo rasti. Otkrio je brzo ono što niko nije uspeo: čudnu bolest koja je skupljala srce uzrokovalo je pomanjkanje ljubavi.

Dao se na posao. Počeo je lečiti bolesnike jednog po jednog. Uzeo bi ga za ruku i smešio mu se. Kad bi njegovo srce postalo dovoljno veliko da može ljubiti, bolesnik bi se podigao i pomago drugima da ozdrave. Novi lek koji mnogi nisu poznavali proširio se po celom svetu. Sa svih su se strana pojavljivali ljudi s velikim srcem. Otada niko više nije oboleo od one čudne bolesti.
Bilo je dovoljno uzeti se za ruke i smešiti se.

Daj mi tvoju ruku….
slika 1757891

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se