LJUBAV, USPEH I BOGATSTVO – PRICA O TRI STARCA

25. prosinac 2014 ob 13:06 | 59
Poucna pricica za sve nas…:)
slika 1881975

Jednoga dana, jedna žena je zalivala svoj vrt, kada je ugledala 3 starca pred svojim vratima.
Nije ih poznavala, ali im je prijateljskim glasom rekla:
“ Mislim da vas ne poznajem, ali mi se čini da ste gladni. Molim vas uđite unutra i pojedite nesto.
“ Starci su je upitali: „Je li Vaš muž kod kuće?“ – “ Ne „, odgovorila je žena, nije.“ “ Onda moramo otići, “ rekli su u glas sva trojica.

Naveče kada joj se muž vratio kući, žena mu ispriča šta se toga dana desilo. “ Sada im možeš reći da sam se vratio i pozovi ih nazad u kuću, neka uđu unutra“, rekao je muž, i žena je otišla pozvati starce na večeru.

“ Nažalost, ne možemo svi prihvatiti Vaš ljubazni poziv.“ Rekli su joj starci. „Zašto ne?“ upitala je iznenađena žena. Jedan od staraca pokaza na jednog od njih i reče: “ Njegovo ime je BOGASTVO.“ A onda pokaza na drugoga i reče: “ Ovom je ime USPEH.“ “ Meni je ime LJUBAV.“ „Sada idi u kuću kod muža i zajedno donesite odluku koga ćete od nas trojice pozvati unutra.“ Žena se vratila u kuću i sve ispričala mužu.

Muž presrećan reče: „Super! Pozovi BOGATSTVO da sa svim i svačim napuni našu kuću!“ Ona nije bila zadovoljna s njegovim predlogom i upitala ga: „Zašto rađe ne pozoveš USPEH?“ Razgovor između njih dvoje je slušala njihova kćer i sva oduševljena rekla: „Zar ne bi bilo bolje pozvati LJUBAV? Naš dom bi tako bio napunjen Ljubavlju!“

Poslušali su savet njihove kćerke, muž je rekao ženi: „Idi i zamoli Ljubav neka bude naš gost, neka uđe u kuću.“ Žena je izašla ispred kuce i upitala: “ Ko je od vas Ljubav? Molim vas neka dođe i bude naš dragi gost.“ Ljubav je sedela u svojim invalidskim kolicima i skupa sa njima se odvezla u kuću. Druga 2 starca su krenula za njom. Zaprepaštena žena je upitala zašto idu i Bogatstvo i Uspeh, kada je ona pozvala samo Ljubav? Starci su u jedan glas odgovorili: “ Da si pozvala Bogatstvo ili Uspeh, druga dva bi otišla. Zbog toga što si pozvala Ljubav i kuda god Ona ide, nas dva je sledimo! „

Tamo gde ima LJUBAVI, uvek dolaze BOGATSTVO i USPEH.

Komentari 2

moraš se , ako želiš komentirati
IRICA
IRICAprije 2 godine

:)

NASMEJANA
NASMEJANAprije 2 godine

d a se nikad ne zaboravi.. KAD SE IMA LJUBAVI TAD SE IMA SVE :)
Bez l;jubavi covek samo vegetira ne zivi :)

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se