OD SVETLA DO MRAKA JEDAN JE PUT

17. rujan 2013 ob 18:07 | 89
Sretnem Sretne Misli. Skinem šešir i duboko im se naklonim. Često ostanu uz mene ceo dan ... ili noć ...ili više njih uzastopno. Razgovaramo kao gospoda, psujemo kao kočijaši, smemo se kao ludaci. Uglavnom mi ne smetaju. Nikad ih ne teram, ali znaju ... kada treba same da odu.
Na njihovo mesto dođe gospođa Melanholija.
Čudna je. Tužna, a ipak nekako mirna, blažena, morbidno sretna. Ona nikada ne dolazi u tišini. Uvek je prati neki zvuk klavira ili stringa, spor, težak, usporen …. a opet nekako – sretan.
Sretne Misli i gospođa Melankonija se lepo slažu. Slažu se i sa gospodinom Juče, samo… ponekad dozvole i đavolu da me poseti. Đavolu koji sebe naziva Gospodin Sutra. Njega baš i ne volim. Stalno povede sa sobom svoju prokletu partnerku : Gospođu Brigu ….. Demoni !
Prokletnici Sutra i Briga ne ostaju dugo i ne dolaze previše često – valjda znaju da nisu dobro došli. Ali ponekad ostave iza sebe takav zadah truleži, da me danima Sretne Misli i gospođa Melankolija zbog toga ne posećuju.
U tim danima sam u društvu Gospođe Nade. Šeta pokraj mene, pravi mi društvo, sve dok opet, NOĆU ne sretnem Sretne Misli ....
slika 1467468

Komentari 2

moraš se , ako želiš komentirati
IRICA
IRICAprije 3 godine

nice..:)

NASMEJANA
NASMEJANAprije 3 godine

tnx :)

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se