saveti za muskarce

28. studeni 2012 ob 19:19 | 38
Nauči da kažeš molim, hvala i izvini (ne mahnito, izvinjavajući se i zahvaljujući se za sve i svašta kao da nisi normalan, već onda kada je to potrebno).

Imaj manire! Ponašaj se. Ne deri se kao magarac u punom kafiću, restoranu, gde god. Biraj rečnik. Ne zaboravi da devojka nije ortak.

Čvrst stisak ruke, molim. Mlitavi stisci i ovlaš pružena ruka… Šta si? Muškarac ili beba?

Održi svoja obećanja! Stoji iza svojih reči, ne bacaj ih u prazno tek da nešto kažeš.

Otvaraj vrata damama! Ponudi im svoje mesto za sedenje po potrebi.

Kontakt očima je veoma važan. Ne izbegavaj tuđe poglede, buljeći u pod ili plafon. Šta je tamo tačno zanimljvo? Očarava te belina plafona? Upiši kurs za moleraj. Fascinira te laminat… Pravac u stolare!

Obrati pažnju na držanje tela. Ispravi kičmu, glavu u vis i hodaj kao čovek, a ne pogrbljeni majmun.

Pročitaj ponekad neku knjigu. Nećeš ošugaviti, časna reč. Umetnost pisane reči je daleko odmakla i ima zaista zanimljivog štiva… Svako može za sebe da pronađe ponešto. Sramota je reći da nikada nisi pročitao nijednu knjigu. A još veća hvaliti se takvom činjenicom!

Ne slušaj tračeve. Ne ogovaraj, ne veruj radio Milevi, i ne budi sam alapača… Jedino gore od žene koja vodi tuđe živote i veruje neproverenim glasinama jeste muškarac koji isto to radi. Muška alapača – ne, nikako.

Ne stidi se da budeš romantičan. Ako ćeš svoju partnerku ili devojku koja ti se dopada ponekad iznenaditi nekim lepim gestom, nisi papučić ni patetičan muškarac. Samo hoćeš da pokažeš koliko ceniš to što je ona tu za tebe, da je obraduješ, učiniš srećnom. I to je sasvim ok, to je ono što pravi muškarci rade, to te ne čini zaljubljenom budalom, to te čini džekom! Svako ko tvrdi drugačije, neka poseti terapeuta.

Budi negovan! Dakle čist, lepo obučen i u formi! Dvadesetprvi vek je, te hvala Bogu više nije čudno da se muškarac aktivno neguje. Zato ne sramoti sebe i okolinu zapuštenošću i izgledom “za po kući”!

Budi tačan! Ne kasni: jedno od osnovnih pravila kulture, vaspitanja i ukazivanja poštovanja drugoj osobi.

Ostani sa obe noge na zemlji. Što će reći: bez hvalisanja, “paljenja”, uzdizanja sebe u nebesa i slično! To obično iritira, ne impresionira!

Kada voliš, voli do daske! Tačnije, ljubav koja nije potpuna i snažna, koja uključuje prevare, laži i ignorisanje, nije ljubav, i kao takva ne treba tvojoj izabranici! Ako ćeš da šaraš sa strane, i ponašaš se kao razuzdani manijak, ne uvlači se u ozbiljne veze, već uživaj u slobodi. Poštedi ozbiljne devojke svoje torture i ne gubi ni svoje ni njihovo dragoceno vreme!
slika 1352979

Komentari 2

moraš se , ako želiš komentirati
JBonJovi
JBonJoviprije 4 godine

saveti su odlični i na mestu,ali teško će to ići...nisu oni sposobni,za takve drastične promene :))

NASMEJANA
NASMEJANAprije 4 godine

onda .. trazimo dalje.. dok ne nadjemo onog pravog :))

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se