Valentine, hajde jednom ne budi kukavica

24. siječanj 2014 ob 00:44 | 41
slika 1526199

Dragi anonimni Valentine, ja zaista volim cveće i čestitke. Ali, sredinom februara me sve to jako nervira. Ono što ne razumem je sledeće: ako zaista želiš nešto da postigneš, nećeš valjda da se kriješ iza ovog nametnutog praznika?

Vidi dragi Valentine, možeš da mi pošalješ čestitku, mejl ili cveće, ali ako si stvarno anoniman i takav planiraš da ostaneš, nemoj da mi daješ nikakve nagoveštaje o tome ko se krije iza čestitki, a u svakodnevnom životu samo ljubazan osmeh.

Stvarno mi je žao, ali ne očekuj da 14. februara stojim na tvom pragu sa suzama radosnicama, koje mi se slivaju niz zarumenjene obraze. Naime, velika je verovatnoća da ja uopšte ne shvatam da treba da ti se na nečemu zahvalim. Čak i ako si sasvim sam sastavio pesmu i poslao avionom cveće iz Južne Afrike.

Nazovi me arogantnom ili naivnom, u praksi to i nije mnogo bitno. Anonimni obožavaoci mi jednostavno nisu uzbudljivi. Ako me makar malo poznaješ, to već znaš. A ako me ne poznaješ… zašto onda zaboga misliš da ti se toliko sviđam?! Naravno, veoma sam počastvovana, hvala lepo, dobro je znati da se nekome sviđam. Ali posle nedelju dana, i cveće i čestitka jednostavno će završiti u korpi za otpatke. Sigurno neću da provodim besane noći proučavajući rukopis sa čestitke, razmišljajući o tvom identitetu ili ispitivati poštara. Možda uputim muškarcima iz mog okruženja poneki ispitivački pogled, ali ako ti zadržiš taj „pokerface“, onda je gotovo. Naša takozvana ljubav, koje je tek mogla da se razvija, će biti sasečena u korenu. I znaš šta: svejedno mi je ako se to desi. Surovo, zar ne?

Valentine, ako ti se sviđam, i više od toga, onda ne budi kukavica. Jedna lepa čestitka za dan zaljubljenih može u najboljem slučaju da bude početak nečeg lepog. Ne odlaži sledeći korak koji dolazi nakon slanja čestitke.

Ja sam naime previše nestrpljiva da bih prihvatila da me neko tajno voli i obožava.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se