VIRTUELNO LUDILO

09. prosinac 2012 ob 12:27 | 44
Nedostatak komunikacije „licem u lice“ najgori je deo virtuelnog prijateljstva!Samo jedan klik mišem dovoljan je izbrišete virtuelnog prijatelja iz vašeg života!
Da društvene mreže nisu učinile svet boljim, to nam je sasvim jasno, a znamo i to da su podstakle mnoga devijantna ponašanja, kojih ranije nismo ni bili svesni. Tako se, na primer, izvesna Dženifer Kristin Haris iz SAD došunjala noću do prijateljice Niki, koja ju je izbrisala s liste prijatelja na Fejsbuku, i iz revolta joj zapalila kuću dok su ona i njen suprug spavali.

Sličnih reakcija na povređen ugled na društvenim mrežama ima mnogo, pa je tako jedan Teksašanin prebio suprugu jer je „lajkovala“ status koji je bio posvećen godišnjici smrti njegove majke.

Naučnici tvrde da se takve stvari događaju jer smo navikli na otprilike desetak prijatelja koji su aktivno uključeni u naš život. Na društvenim mrežama imamo iluziju da ih ima mnogo više i umišljamo da je taj život bitniji od realnog i da nevidljivi „prijatelji“ pomno prate ama baš sve što nam se događa. Zato sebi nikako ne smemo da priuštimo „luksuz“ da nas pojedinci brišu s liste i na taj način sramote pred drugima.

Psiholozi kažu da je raskid prijateljstva preko interneta jednako bolan kao i prekid ljubavne veze, jer je čin gnusan, a doživljaj užasan, naročito ako je prijateljstvo bilo dugotrajno.

A razloga za prekid prijateljstva tim putem ima dosta - od partnerove ljubomore i površnih odnosa, pa sve do nekih jačih razloga iz realnog života.

Zato, koliko god negovali onlajn prijateljstva, ne potresajte se zbog bilo kakvih reakcija drugih ljudi. Razumemo, pozitivni znaci na profilu daju ljudima osećaj samopouzdanja, a negativni potpuno suprotno. Međutim, svako ima prava da radi šta hoće, a naš savet vam je da negujete stvarna prijateljstva i da život na društvenim mrežama ne shvatate preozbiljno.
slika 1345793

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se