Zadovoljne osobe su privlačnije

09. prosinac 2012 ob 19:09 | 30
Ukoliko radimo na sebi, i najveća nesigurnost, kao i preterana samokritičnost može se pobediti, a osobe koje su zadovoljne sobom privlače suprotni pol poput magnetaOsobe koje vole sebe i zadovoljne su svojim izgledom, privlače suprotni pol poput magneta, tvrde psiholozi. Način na koji doživljavamo sebe oblikuje se u najranijoj životnoj dobi, a najviše zavisi od odnosa najbližih članova porodice prema nama. Koliko su nam članovi porodice pružili emocija i da li smo dovoljno samopouzdani, pokazuje naše ponašanje u odraslom dobu. Ukoliko radimo na sebi, i najveća nesigurnost, kao i preterana samokritičnost može se pobediti.

Pokažite da uživate u životu


Opušteno držanje tela, raširene ruke i osmeh od „uva do uva“, pokazuju osobu koja je prijatno društvo i sebi i drugima. Na prekrštene ruke, stidljiv, rezervisan ili krut izraz lica sasvim zaboravite kada ste u društvu. Pokažite da uživate u sebi i u životu.

Gledajte sagovornika u oči

Kada primetite nečiji pogled, ne spuštajte glavu. Hrabro zadržite pogled, jer on podstiče želju i pokazuje koliko ste sigurni u sebe. Prema studijama, muškarce više privlači i uzbuđuje direktan pogled žene nego njene zanosne obline.

Seksualna samosvest

Ova stavka je veoma važna, psiholozi tvrde da je nedostatak samopouzdanja kod žena uglavnom prisutan zato što ne poznaju svoje telo ili su nezadovoljne izgledom. Naravno, one mogu da budu savršeno građene i besprekornih crta lica, a da uoprkos tome misle da nisu lepe i zgodne. Istraživanja pokazuju da mnogo više uspeha kod suprotnog pola imaju dame „skromnijeg“ izgleda, koje su u društvu muškarca opuštene, nego nervozne i nesigurne lepotice.
slika 1345591

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se