Biti sretan je životni stav, i svatko sam odlučuje! Biti sretan, ovisi o tebi

13. travanj 2016 ob 08:32 | 60
O samostalnim i samosvjesnim ženama - i muškarcima koji bi ih trebali shvatiti...
"Jednom prigodom, tijekom svečane proslave dobrodošlice novom direktoru marketinga važne poslovne tvrtke, nekoliko supruga ostalih direktora, koje su željele bolje upoznati suprugu slavljenika, upitale su je, pomalo bojažljivo:
Da li te tvoj suprug čini sretnom, istinski sretnom?
Gospodin suprug, koji u tom trenutku nije bio odmah do nje, ali ipak dovoljno blizu da čuje pitanje, obratio je više pažnje na njihov razgovor, i spontano promijenio držanje, pun sigurnosti, i nekako ponosno se isprsio, znajući da će njegova žena potvrdno odgovoriti, jer se ona nikada nije žalila na njihov brak. No ipak, na njegovo iznenađenje, i svih ostalih, žena je jasno i glasno odgovorila:
-Ne, ne čini me sretnom.
U dvorani je nastala neugodna tišina, budući su svi okupljeni jasno čuli ženin odgovor. Muž se skamenio. Nije mogao vjerovati da je njegova žena tako odgovorila, i to još u tom trenutku, toliko važnom za njega. Na iznenađenje svoga muža i svih ostalih, ona je jednostavno nastavila:
- Ne, ne čini me on sretnom... Ja sam sretna! Odgovor na pitanje jesam li ja sretna, ili nisam, ne ovisi o njemu, već o meni samoj. Ja sam jedina osoba o kojoj ovisi moja sreća. Ja odlučujem biti sretna u svakoj situaciji i u svakom trenutku svog života, jer kad bi moja sreća ovisila o bilo kojoj drugoj osobi, ili stvari ili okolnosti na ovoj zemlji, bila bih u ozbiljnim problemima. Sve što postoji u ovom životu trajno se mijenja: ljudi, prijateljstva, bogatstva, vlastito tijelo, klima, užici... I tako bih mogla beskonačno nabrajati... Ali tijekom svoga života, nešto sam naučila: Ja odlučujem biti sretna, a sve drugo su "iskustva ili situacije", kako pomagati, shvaćati, prihvaćati, slušati, tješiti... I sve to sam sa svojim mužem živjela i vježbala toliko puta... Sreća se uvijek temelji na istinskom opraštanju i ljubavi prema samom sebi i prema drugima. Nije moj muž dužan učiniti me sretnom... I on ima svoja "iskustva ili situacije", ali ja volim njega i on voli mene, unatoč svim njegovim situacijama, i unatoč svim mojim. On se mijenja, ja se mijenjam, sredina se mijenja, sve se mijenja; ali živeći istinsku ljubav i opraštanje, promatrajući ove promjene (manje ili veće, ali koje postoje), potrebno je susresti se s ljubavlju koja postoji u svakome od nas, jer ako se nas dvoje volimo i opraštamo si, sve te promjene bit će samo "iskustva ili situacije", koje nas obogaćuju i daju nam snagu, inače bismo bili samo jedan od parova "u prolazu"... Nekima je rastaviti se jedino rješenje (u stvarnosti - najlakše...); istinski ljubiti je teško, jer to znači voljeti i opraštati bezuvjetno, živjeti, prihvaćajući "iskustva i situacije" takve kakve jesu, zajednički se suočavati s njima, i biti sretan iz uvjerenja. Ima ljudi koji kažu: Ne mogu biti sretan jer sam bolestan, jer nemam novaca, jer je jako vruće, jer su me uvrijedili, jer me netko prestao voljeti, jer me netko ne cijeni! Ali ono što možda ne znaš jest da možeš biti sretan makar si bolestan, makar je vruće, bez obzira na to imaš ili nemaš novca, makar te netko uvrijedio ili te nije volio, ili te nije cijenio.
Biti sretan je životni stav, i svatko sam odlučuje! Biti sretan, ovisi o tebi!"
:)

Komentari 10

moraš se , ako želiš komentirati
fenix13
fenix13prije 6 mjeseci

Sretne žene žive duže od sretnih muškaraca

nikolina_nini
nikolina_niniprije 6 mjeseci

eee...
zato što znaju bolje biti sretne:))

Sanya
Sanyaprije 6 mjeseci

E daaaaa....zato se ja nedam slomiti....osmjeh na lice,suze u ladice i sama sebe napravim sretnom... :)))))

nikolina_nini
nikolina_niniprije 6 mjeseci

Tebe da slome? Pa vidiš da ti kičma kao čelićni stub:)))
Nema slamanja:))
(O ostalim djelovima tijela, neću ni da pišem)..

Sanya
Sanyaprije 6 mjeseci

Hahhahahahhaha.....ponekad se malo zaljuljam samo da im stavim osmjeh na lice...volim da su i drugi sretni.... :)))

nikolina_nini
nikolina_niniprije 6 mjeseci

aa..neka se narod veseli:))
Ijuju!!

Sanya
Sanyaprije 6 mjeseci

Sve za dobrobit naroda...na moje sveopce veselje i zadovoljstvo.... :))))

nikolina_nini
nikolina_niniprije 6 mjeseci

U to ime i čast...
može jedan dupli viski?

Sanya
Sanyaprije 6 mjeseci

Naravno... :)))))

nikolina_nini
nikolina_niniprije 6 mjeseci

hajd, živile mi ..onako lagano kao kornače:))

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se