Stigao je moj posljednji vagon za ukrcaj... prvi dio

02. ožujak 2016 ob 08:28 | 159
A znali su se godinama. Slučajno poznanstvo. On negdje daleko, u drugoj državi, ona žena koja je voljela peći kolače. Pekla ih je godinama i slala znanim i neznanim ljudima tamo negdje, koji su svoj život posvetili drugima.
Bližio se još jedan Božić u nizu. I dok je šetala između polica u trgovačkom centru, kupujući sastojke za kolače, zazvoni joj telefon...s druge strane frendica i priča joj..“hej, imamo malo neobičnu želju našeg „degustatora“ kolača, tamo negdje..znaš čovjek već godinama nije osjetio pravi Božićni ugođaj doma..i samo je poželio onako fino na tacni servirane kolače..imaš kakvu ideju?..naravno,smatraj to rješeno,..“
Te godine je napravila duplu mjeru bajadera, s njima se nikad ne može pogriješiti. Pregledala je svoje tacne i odlučila se za jednu tešku, staklenu..Složila je kolače, upakovala i adresirala „za nepoznatog degustratora kolača, koji želi Božićni ugođaj“. Uz to je posebno njemu spremila još dodatnu kutiju s kolačima. Ostalo je odnijela u Udrugu neka raspoređuju i šalju tamo gdje je najpotrebnije.
Negdje poslije Nove Godine, opet se javlja frendica i smije se:“Onaj nepoznati „degustator kolača“ želi zahvaliti pošiljatelju, smijem mu dati tvoju adresu?“ Zašto da ne, odgovorila je..
Kroz mjesec dana stiže pismo zahvale, s adresom i molbom da se javi. Ne razmišljajući puno napiše obično pismo.. i tako je krenulo lagano prijateljstvo. Prvo pisma, pa facebook, i na kraju telefonski razgovori. A pričali su o svemu...o sebi najmanje..
Poslije par godina su se upoznali..slučajna posjeta kampu..Nasmijali su se jedno drugom kao stari znanci..Nakon toga imali su još više o čemu razgovarati..o ljudima koje su upoznali..on je bio oduševljen sa njenim poznanicama iz Udruge i često se raspitivao za njih..
Kroz njegovu priču upoznala je sva mjesta gdje on boravi..mjesta gdje nema pristupa ženama..U svojoj glavi jasno je imala sliku tih čudnih muških odaja..
Godine su prolazile, a oni su svakim danom postajali sve bolji prijatelji..Bila su to pisanja neopterećena bilo čim..javljali su se jedno drugom kada su imali vremena i želje za pisanjem..
I opet je krenula posjeta nepoznatim krajevima. Njoj se i nije putovalo, ali u zadnji tren jedna se frendica razbolila, pa je uskočila na njeno mjesto..

Nastavlja se...

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se