Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Pričamo o životinjama

26. veljača 2012 ob 14:48 | 49
slika 941427

Zahvaljujući svakodnevnom programu PRIČAMO O ŽIVOTINJAMA odlazak u zagrebački Zoološki vrt može biti još zanimljiviji ako ga posjetite u vrijeme hranjenja životinja. Timaritelji svoje iskustvo, znanje i posebnosti životinja s kojima rade u vrtu rado dijele sa zainteresiranim posjetiteljima.
Kako biste došli u pravo vrijeme donosimo raspored javnog hranjenja za životinje koje program obuhvaća:
ČUNJASTI TULJAN - u 11:00 sati
PRSTENASTOREPI I ČUPAVOUHI LEMURI - u 11:15 sati
AZIJSKA PATULJASTA VIDRA - u 11:15 sati
DVOGRBA DEVA - u 13:30 sati
JUŽNOAMERIČKI NIZINSKI TAPIR - u 15:00 sati
Uz hranjenje lemura, deve i tapira timaritelji preko razglasa pričaju o životinjama: gdje žive u prirodi, čime se hrane, koja su njihova iskustva u radu sa životinjama i što sve rade te mnoge druge zanimljivosti.
slika 941428


Edukacija je danas jedna od osnovnih djelatnosti modernih zooloških vrtova, uz zaštitu životinja, znanstveno-istraživački rad i rekreaciju. Zoološki vrtovi mogu inspirirati posjetitelje i potaknuti ih da razumiju životinje i probleme sa kojima se suočavaju u prirodi. Također im pružaju mogućnost učenja o životinjama i prirodi iz prve ruke kroz stjecanje vrijednih iskustava. Stoga su zoološki vrtovi neprocjenjiv izvor znanja! Iz tog razloga zoološki vrtovi širom svijeta pružaju različite edukativne sadržaje svojim posjetiteljima, sukladno svojim tehničkim i financijskim mogućnostima. Cilj edukacije posjetitelja u zoološkim vrtovima je podizanje razine njihove svijesti o potrebi očuvanja životinjskih vrsta i same prirode, te obogaćivanje njihovog znanja.U Zoološkom vrtu grada Zagreba osnovna edukacija zasniva se na natpisima za životinjske vrste koji pružaju osnovne informacije, te edukativnim pločama koje na zanimljiv način pružaju podatke o određenim skupinama životinja, ekosustavima, ponašanju životinja, itd. Ponekad su takvi materijali grupirani u posebnim manjim objektima - info-centrima. Kako bi posjetiteljima još bolje približili određene teme iz područja zaštite životinja, biologije i ekologije, nekoliko puta godišnje organiziramo događanja u zoološkom vrtu. Uz zabavne sadržaje organiziraju se i edukativne radionice, izložbe, te se tiskaju različite brošure i radni listovi. Zbog iznimne važnosti edukacije u zoološkom vrtu za učenike u zagrebačkom zoološkom vrtu sagrađen je Edukacijski centar i razvijen je bogat obrazovni program.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se