Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Adaptacija kupatila

09. listopad 2012 ob 22:30 | 825
Kupatilo je prostorija koja zahteva možda i najveće finansijske izdatke, ali ukoliko je posao odrađen kvalitetno, nećete imati briga jedan dug period. Kupili ste stan, kuću, I na red je došlo opremanje enterijera. Kao I svakoj drugoj prostoriji, I kupatilu treba posvetiti dosta pažnje. Adaptacija kupatila podrazumeva ugradnju ili zamenu pločica, kao i opremanje prostorije santarijama. Pre početka samog procesa adaptacije, prvi korak jeste savetovanje sa profesionalcem. Misli se na konsultacije sa majstorom po pitanju vodovodnih cevi, odnosno mesta na kojima se one nalaze. Pored konsultacija, potrebno je imati skicu prostora na papiru, odnosno računaru, na kojoj će se jasno videti izgled novog kupatila. Kao I kod svakog renoviranja ili adaptacije, javlja se problem šta raditi sa otpacima, odnosno šutom koji ostaje. Ovaj otpadni material ne sme se bacati u kontejnere.

slika 1287684


Vodoinstalacije

Vodoinstalcije su najvažniji deo svakog kupatila. Prilikom njihove zamene treba izabrati dobrog majstora koji će ih kvaliteno uraditi. Ako se njima posveti nedovoljno pažnje I kvalitet radova bude loš, može se desiti da u nekom trenutku puknu cevi što će izazvatu haos a samim tim će napraviti dupli posao, odnosno ponovno renoviranje I adaptaciju kupatila.

Sanitarije

Sanitarije predstavljaju osnovne elemente kupatila. To su :

• Kada
• Tuš kabina
• WC Šolja
• Umivaonik

Izbor kade ili tuš kabine zavisi od veličine kupatila kao I od samog vlasnika u zavisnosti šta želi u svom kupatilu. WC šolja može biti, standardana, monoblok ili stojeća. Umivaonik takođe treba da se prilagodi dimenzijama kupataila, treba da bude praktičan I u skaldu sa ostalim sanitarijama.

Pločice

Pre zamene dotrajalih pločica, odnosno ugradnje novih, treba izabrati profesionalca koji će ih kvalitetno postaviti, uklopiti u celo kupatilo. Bitan deo postavljanja pločica jeste kvalitetna izrada fungi, čija je uloga da spreče propuštanje vode. Pločice su te koje kupatilu daju lepotu, pa prilikom izbora zidnih I podnih pločica, treba voditi računa da im se boje uklapaju.
Bojler

Možete se odlučiti za dve vrste bojlera, klasični ili protočni. Klasični bojleri mogu biti sa prohomskim I emajliranim kazanom. Prohomski kazan je daleko kvalitetniji I dugotrajniji tako da ako se odlučite za klasičan bojler preporuka je sa prohomskim kazanom,. Protočni bojler je daleko praktičniji jer stalno ima tople vode, mali je i lak za postavljanje u kupatilu.Međutim ova vrsta bojlera zahteva posebne elektro instalacije I veliki je potrošač.

Odvoz šuta.

Ukoliko se odlučite da dotrajale pločice I sanitarije ostavite kod prvog kontejnera, budite svesni da su kazne za to poprilično velike. Postoje specijalizovane službe, javna I privatna komunlana preduzeća kojima je odvoz suta jedan od svakodnevnih poslova, po sasvim povoljnim cenama.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se