Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

ANALOGNI UREĐAJI ZA VIDEO NADZOR

16. listopad 2013 ob 19:20 | 155
Posedovanje video nadzora postao je sastavni deo tehničkog obezbeđenja, koji vrši nadzor objekata svih veličina. Danas se pravi visokokvalitetna oprema koja daje kristalno čistu sliku u dnevnim i noćnim uslovima (korišćenjem IR rasvete), uz pomoć brzih, preciznih i fleksibilnih PTZ kamera omogućava se nadzor velikih prostorija, kao i mogućnost istovremenog snimanja i praćenja više kamera i prenos slike na daljinu uz pomoć mrežne infrastrukture.
Izbor opreme je veliki, a razlog je nagli razvoj IT industrije i mrežnih komunikacija.

Analogna rešenja za video nadzor

Ona predstavljaju proverena i pouzdana rešenja za video nadzor svih objekata, koja vrše prenos slike u analognom obliku putem koaksijalnih kablova ili bakarnih parica, dok su elementi ovih sistema CCTV kamere i DVR-ovi digitalni uređaji. U pogledu prenosa slike na veće daljine ima ograničene mogućnosti obzirom da koristi koaksijalne kablove i bakarne parice, ali uz pomoć optičkih kablova postoji mogućnost povećanja dometa. Ova tehnologija je već dugo prisutna na tržištu zbog brojnih karakteristika i niske cene. Najvažniji uređaj, koji je i centralni (jer se sve kamere direktno povezuju na njega) je digitalni video rekorder (DVR) u kom se svi video snimci čuvaju. Ovi digitalni video snimači snimaju zapis u M-JPEG, MPEG-4 formatu na diskove velikih kapaciteta i imaju mogućnost rad u „mirror“ modu. Takođe, pružaju mogućnost mrežnog povezivanja i nadgledanja sa udaljenih lokacija i mogućnost istovremenog snimanja, nadzora i pregledanja ranije snimljenog materijala.

Vrste analognih uređaja za video nadzor

Standardne kamere, odnosno fiksne koje su veoma pouzdane, pa se iz tog razloga mogu koristiti u svim vrstama objekata. Obezbeđuju odličnu sliku u svako doba dana, u veoma teškim uslovima osvetljenja i u teškim uslovima rada. Kućišta ovih kamera mogu biti: aluminijumska, plastična i mogu biti u EX izvedbi u prostorijama gde postoji opasnost od eksplozije.

DOME kamere, su sve popularnije zbog svog elegantnog izgleda i koje se mogu ukolipiti u sve vrste enterijera. Kućište je visokog kvaliteta i zadovoljava standard IP66, a postoje i ona čija su kućišta otporna na udarce.
Pokretne PTZ kamere, koje se danas više koriste su veoma su fleksibilne i njihov izbor je veliki, zbog mogućnosti upravljanja kamerama preko LAN veze. Njihova brzina je velika, odnosno brzina kretanja glave i brzina odziva na komande operatera ( gde su zbog ove brzine dobile naziv „speed-dome“ kamere). Svi modeli omogućavaju analogni video nadzor danju i nocu, a kućišta su su visokog kvaliteta sa standardom zaštite IP65. Ono što se razlikuje od modela do modela su objektivi koji mogu biti fiksni ili pokretni, IR filteri za rad sa IR rasvetom i rezolucija kamere.

Komentari 1

moraš se , ako želiš komentirati
Mirko235
Mirko235prije 3 godine

Hi, thanks for sharing this post, video nadzor za vašu kucu tvrtku ili vikendicu http://www.telital-mobitel.hr
Vaš komentar je vrlo poučan

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se