Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Elektronsko pušenje – elektronska cigareta

23. kolovoz 2013 ob 19:30 | 119
Elektronsko pušenje kod nas je zaživelo oko 2007. godine sa dolaskom prvih elektronskih cigareta na naše tržište. Kako je danas sve manje mesta na kojima je pušenje duvanskih cigareta dozvoljeno, pušači se sve više okreću ovom vidu pušenja cigareta. Elektronsko pušenje pruža isti užitak kao i pošenje cigareta od duvana, a pri tome ne narušava zdravlje pušača.

Kako radi elektronska cigareta

Elektronska cigareta se uključuje kada pušač povuče vazduh. Tim putem baterija se aktivira, daje energiju raspršivaču koji tečnost iz tanka elektronske cigarete pretvara u paru. Baterija je punjiva, litijum-jonska. Raspršivač je glavni ali i najosetljiviji deo cigarete. Vrlo brzo strada ukoliko u tanku nema dovoljno nikotinske tečnosti.
U zavisnosti od željene arome i koncentracije nikotina birate odgovarajuće punjenje odnosno tečnost za elektronsku cigaretu. Možete izabrati aromu elektronske cigarete i to čokolade, kafe vanile, omiljenog voća ili pak aromu duvana. Sadržaj nikotina u tanku birate prema svijim potrebama. Ukoliko ste pre prelaska na elektronske pušili veoma jake duvanske cigarete najbolje je da uzmete punjenje sa maksimalnom dozom nikotina kako bi se ogranizam što bezbolnije navikao na promenu. Kasnije možete smanjivati dozu dok ne dođete do punjenja bez nikotina.
Dizajneri elektronskih cigareta trude se da ona zadovolji i vizuelne efekte koje stvara duvanska cigareta pri pušenju. Postoje modeli kod kojih se pri povlačenju vazduha uključuje lampica koja ima ulogu imitacije žara klasične cigarete.

Prednosti elektronskog pušenja

Očuvanje zdravlja je glavni razlog zbog kog se pušači opredeljuju za elektronsko pušenje. Ovim načinom pušenja dobijate nikotin ali ne i četiri hiljade štetnih materija koje biste uneli pušenjem duvanskih cigareta. Žutilo na zubima i prstima prelaskom na elektronsko pušenje će nestati.
Ni ekonomski efekat koji prelazak na elektronsko pušenje stvara za vaš kućni budžet nije zanemarljiv. Moguće je uštedeti čak 40% novca koji biste potrošili na cigarete od duvana. Veću investiciju predstavlja kupovina same cigarete ali kasnije trišite novac samo na kupovinu punjenja.
Elektronske cigarete se mogu pušiti svuda jer one ne spadaju u duvanske proizvode i ne stvaraju efekat pasivnog pušenja, pa za njih ne važi zakon o zabrani pušenja. Možete je pušiti i na javnom mestu, u kafiću, restoranu, tržnom centru, gradskom prevozu, kancelariji.

Komentari 1

moraš se , ako želiš komentirati
croww
crowwprije 3 godine

..mozes se ti i u kosulji okupati burazeru..ali nije to-to.

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se