Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Kako se rešiti obolelih hemoroida

04. prosinac 2013 ob 20:33 | 257
Tegobe koje prate obolele hemoroide dovode do umanjenja kvaliteta života obolele osobe. U trećem i četvrtom stadijumu bolesti simptomi su toliko izraženi da ne dozvoljavaju normalno obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Hemoroide je potrebno na vreme lečiti. Dobra vest je to što je danas hemoroide moguće potpuno izlečiti operativnim putem.

Tegobe koje prate oboljenje hemoroida

Simptomi kojima su praćeni oboleli hemoriodi su najčešće svrabež, peckanje, krvarenje, bol i prolaps. Krvarenje je prvi znak oboljenja unutrašnjih hemoroida. Osobama koje imaju unutrašnje hemoroide često se dešavaju neprijatne situacije kada dođe do krvarenja na javnom mestu. Unutrašnji hemoroidi uglavnom nisu bolni. Ovi hemoroidalni čvorovi su prekriveni sluzokožom. Jak bol se može javiti kada usled prolapsa hemoroidalni čvorovi ostanu uklješteni. Spoljašnje hemoroide prati jak bol usled iziritiranosti kože na anusu u kojoj su smešteni brojni nervni završeci. Ovi hemoroidalni čvorovi ne krvare, ali je čest slučaj da se u njima stvori tromb koji može izazvati dodatne komplikacije. Za spoljašnje hemoroide je karakterističan jak, često nepodnošljiv svrab.

Liječenje obolelih hemoroida bez operacije

Samo u početnoj fazi bolesti hemoroidi se mogu izlečiti a da se na vrši operacija. Več od drugog stadijuma oboljenja neoperativne metode ne mogu pomoći. Hemoroidalni čvorovi u začetku, kada simptomi još uvek nisu jako izraženi, mogu se otkloniti konzervativnim putem, metodom sa ligaturama ili sklerozantnom terapijom. Promena načina ishrane je u svakom slučaju neizbežna. Mora se obezbediti meka stolica jer je napinjanje prilikom defekacije, koje je neophodno u slučaju zatvora, jedan od glavnih krivaca za probleme sa hemoroidima.

Lečenje obolelih hemoroida hiruškim putem

Operativnim putem hemoroidi se leče klasičnom i THD metodom. Klasična procedura uključuje odstranjivanje hemoroidalnih čvorova u opštoj anesteziji. Oporavak nakon ove operacije je vrlo bolan i dug. Klasična operacija hemoroida je kratkoročno efikasna jer se kod polovine pacijenata operisanih ovom metodom hemoroidalni čvorovi opet pojave.

Trajno izlečenje obolelih hemoroida THD metodom

THD operacija hemoroida je jedini način da se hemoroidi zauvek izleče i da se nikada više ne vrate. Ovom metodom otklanja se uzrok njihovog nastanka i upravo u tome leži tajna efikasnosti ove operativne procedure. Pacijent se posle ove operacije momentalno oporavlja i vraća obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se