Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Montazne kuce–mogućnost dizajnerske inovacije

17. siječanj 2014 ob 19:44 | 68
U fazama do kojih dolazimo do svoje kuće treba na posebno mesto staviti izbor dizajnerskih rešenja. Sve počinje sa dizajnom i za mnoge predstavlja najznačajniji segment finalnog proizvoda, odnosno montazne kuce. Nikada ne pristajte na kompromise vezane za promenu vaših zahteva i želja prilikom izgradnje objekata na uštrb građevinskih i tehničkih uslova. Ako ono što na kraju predstavlja vaš dom ne zadovoljava u potpunosti idejne zamisli koje ste imali na početku, suočavaćete se sa dugogodišnjim nezadovoljstvom vašim svakodnevnim životom jer vaša „četiri zida“ je ono što je vaše i vi ga trebate organizovati prema svojim nahođenjima i baš vama treba da obezbedi mir i spokoj. Zato ideja montazne kuce i predstavlja najbolji izbor jer ne postoje klasične sprege kod organizovanja dizajnerskih rešenja i dozvoljava da mašti pustite na volju u mnogo većoj meri negoli ako se opredelite za klasičnu gradnju.
U današnje vreme su pristupačni najrazličitiji softveri za projektovanje i planiranje montazne kuce i dozvoljavaju da sliku formiramo prilično precizno i realno pre nego počne sama izgradnja. Na taj način dobijate veliku podršku svojim idejnim rešenjima i postajete korak bliži njihovom ostvarenju. Upravo je konstrukcijska karakteristika montazne kuce, koja se sastoji od uglavnom od drveta, ono što je čini prihvatljivom za mnoge nestandardne zahteve klijenata. Drugim rečima, arhitekta će zbog karakterističnog načina izgradnje montazne kuce imati veću slobodu da dizajnerski isprati vaše želje. Kod klasične gradnje, gde su zidovi masivniji i teži, mnoge procedure su standardizovane i pravila su kruta, teško promenljiva. Montazne kuce nude mogućnosti da postavite zidove, plafon, terase, prozore baš tamo gde ste ih zamislili i na taj način pravite različite i dopadljive kompozicije enterijera i eksterijera. Prilikom ugovranja posla najčešće dobijate uslužno izradu 3D modela vaše montazne kuce i okoline korespodirajući sa projektom. Ali zato odgovorno lice sa kojim ugovarate posao ima veoma značajnu ulogu i dobar odabir saradnika najčešće i pravi razliku od potpunog oduševljenja do totalnog promašaja. A zašto je to tako?
Konstrukcijska misija izgradnje montazne kuce nije ograničena okvirima koji potpuno odgovaraju proporcijama projekta. Ona ima mnogo teži zadatak, planiranje unapred celog procesa izrade, transporta i montaže svih elemenata a onda unapred pretpostaviti sve moguće probleme koje se trudi na eliminiše i pre nego oni nastanu. Zato su procedure standardizovane i neohodno je da se svakom pojedinačnom projektu pristupi vrlo odgovorno i posvećeno. Očigledno, montazne kuce predstavljaju kompletno i rešenje sa mnogo prednosti ali je i ne manje bitno kome ćete poveriti misiju da od montazne kuce stvori vaš dom.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se