Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Saveti za odabir teme diplomskog rada

10. srpanj 2013 ob 20:17 | 509
Često je studentima odabir teme najteži i najbitniji deo posla tokom pisanja diplomskog rada. Verovatno iz razloga što se na osnovu teme može videti za šta se student opredelio. Student je u obavezi da izabre temu koja najviše ima povezanosti sa predmetom koji se nalazi na nekoj od katedri na kojoj je redovnu nastavu na smeru koji je odabrao. On je u mogućnosti da od svih predmeta koje je slušao izabere jedan. Zatim mora da kod određenog profesora traži odobrenje teme za diplomski rad. Profesor ima slobodu da kaže da prihvata ili odbija predlog ako recimo više ne postoji slobodnih tema. Tema može da se svake godine vrti i da podjednako bude popularna kod studenata. Mnogi se odlučuju za njih iz razloga što im to olakšava razmišljanje i donošenje odluke. Postoje studenti koji insistiraju da sami smišljaju temu.

Ti studenti su najčešće sigurni u ono što hoće da rade u životu, i u ono šta ih ispunjava i zanima. Kvalitetno napisan rad je rezultat detaljnog istraživanja i prikupljanja podataka. Oni nisu svesni da se tokom istraživanja njihovo, tada već veliko predznanje, dodatno proširuje i dopunjava. Oni konstantno vrše zapisivanje svega korisnog što bi mogli iskoristiti u radu. Takav potez je veoma pametan, iz razloga što je držati u glavi sve podatke bez imalo smisla, jer će jednog dana ispariti. Naslov vašeg diplomskog rada će u par reči oslikati temu diplomskog rada. Savetuje se da naslov ne prelazi više od jedan red slova. Kad se bude komisija susrela sa naslovom odmah će moći da pretpostave o čemu je reč. Odbranu diplomskog rada student izvodi usmeno. On prezentuje svoj diplomski rad u roku od trideset minuta maksimum. On mora za to vreme da jasno i precizno predstavi o čemu je reč u njegovom radu.

Tokom pisanja rada on je bio u obavezi da ih izveštava o svakom segmentu rada koji je napisao. Nakon što student odbrani diplomski rad postaje diplomirani inženjer i time se njegovo studiranje završava. Diplomski rad možete iskoristiti prilikom pisanja CV-a kao iskustvo u radu na projektu sa određenom temom iz oblasti studiranja. To predstavlja veoma jaku referencu prilikom zaposlenja. Zato savetujemo da se maksimalno potrudite za pisanje rada, da odaberete šta vas zanima i do sitnih detalja napravite istraživanje i nakon toga da o tome napišite diplomski rad.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se