Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

HITNA POMOČ

20. siječanj 2016 ob 05:34 | 39
Danas se sjetih kutije hitne pomoći u autu... onu istu što posuđujemo jedni od drugih kad idemo na tehnički sa autom jer za novu nemamo... bar je tako nekad bilo jer je nova koštala preko dvista kuna... nemam pojma pošto su sad.
Uglavnom... ima toga jedno 4 godine... zaustavi mene murja i pita imam li tu kutiju prve pomoći. To je prvi i zadnji put u 14 godina vozikanja da su me to pitali. Reko "Imam". Normalno, zatraži on mene da mu pokažem. Izađem van... otvorim bunker... i predam mu raskopusanu kutiju hitne pomoći. Uzme on kutiju... otvori je jer je već bila otvorena... u njoj više od pola toga fali... pa veli
- Što je ovo?
- To je moja kutija itne pomoći.
- Po propisima ovo je nevažeća kutija prve pomoći.
- Zato što pola stvari u njoj fali?
- Da
- A ne pitate me zašto fali?
- Ajde... zašto vam fali?
- Delam na građevini. Kutiju je načeo Meho kad je čekićem odvalio pola palca... tu je ošlo pola gaze. Onda je Ibro upo u šahtu i podera noge... njega smo prikrpali ostatkom gaze a onda je par dana poslije Palestinac žagom ozlijedio čelo... nemojte me samo pitati kako... tu su ošli svi hanzaplasti... i sjećam se... ja sam glavom drmno u šuriken koji mi visio na retrovizoru, više ne visi... i tu se nešto potrošilo... druga sitna krpanja i ne brojim... mislim da je neki skalpel bio u njoj, njime smo varenu ljepenku rezali... nije nitko ima skalpela pa sam se sjetio da je u itnoj pomoći.
- Što ste svime time htjeli reći?
- Htjedo reći da sam bar 10orici na baušteli zakrpa rane... bolje poluprazna kutija itne pomoći... bar se zna da je nekom pomogla, neg da vam se sad tu kurčim onom novom u najlonu. Kad je imam novu onda valja... kad nekom pomogneš pa je fali pola onda ne valja. Aj vi recite el nije tako?
- Ima istine i u tome
- El mogu ja sad dalje?
- Može al nabavite novu kutiju
- Ja ću sad vama reći da oću a sam znam da neću
- Što ako nekom opet zatreba?
- Pa ima je još pola... to dok ne skurim ja druge ne nabavljam.
- Nećete proći tehnički
- Vi ka da ne živete u Hrvatskoj?
- Istina... i ja svašta pričam. Doviđenja!
- Živli!
Istina uvjek oslobađa...

c/p Krule

slika 2020475

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se