Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Huligan Pero

23. kolovoz 2016 ob 20:36 | 164
Triba je to biti samo još jedan đir do dućana ka i inače. Sunčan dan, cvike na glavi oboma, drže se za ruke i idu laganim hodom prema dućanu. Taman blizu rasrižja kada su bili sve se odvilo u sekundu. Par metara dalje lik je izgubio kontrolu nad vozilom, čuli su se vrisci, pucanje stakala, krv je frcala na sve strane.

- Ivanaaaaaaaaa, neeeeeeee

Momak koji nema više od 19 godina izlazi iz Mercedes terenca, polupijan, poludrogiran, gleda ima li štete na autu pa gleda jel koga udesia. Prolaznici nasrnuli na njega, policija se približava, zvuk sirena para zrak. Bespomično tijelo leži na podu. Pero je drži za ruku, opipava joj bilo. Ne diše. Odmah joj daje umjetno disanje.

- Ljube, ljube diši, diši molim te. Budi jaka.

Dolazi hitna nakon 2 minute od toga. Trpaju je na kolica, on je s njom unutra. Na putu do bolnice je prodisala, srce je nastavilo kucati. Fraktura lubanje, slomljeno rame, polomljena 4 rebra, obe noge slomljene, na bar 20 mjesta rane iz kojih teče krv.

- Ljubavi, o ljubavi. Drži mi se, sve će biti u redu.

Ona ne progovara, oči su joj zatvorene, medicinska sestra joj upumpava kisik i spaja na infuziju. Dolaze u bolnicu, isti tren je prebacuju u salu za operacije jer po prvim procjenama kažu da ima i unutarnja oštećenja. nakon par sati doktor izlazi na hodnik.

- Sinko, koliko god loše izgledalo imala je i sreće, bit će dobro, ne brini. Samo lomovi i vanjske rane, ipak nema unutarnjih ozljeda.

Pero je odahnuo. Dva dana i dvije noći nije otvarala oči niti progovarala. Dva dana i dvi noći Pero je sjedio uz krevet i držao je za ruku dok su se u tišini samo čuli aparati, dok je gledao na monitoru njene otkucaje srca.

I onda napokon je otvorila oči, progovorila. Stisla ga za ruku.

- Šta je ? Šta si se stisa, znaš da mene ne mogu slomiti tek tako.

- O ljube, ljube. Kako si mi, kako se osjećaš?

- Šta je ovo cviće kraj mene ?

- A e, to san ja donija jutros. Uzeja doli u dućanu kad san po kavu iša.

- Sad te uvatila romantika, pa kad si zadnji puta cviće kupija. Daj mi kušin pod glavu još jedan. Koliko san ležala, koji je dan ?

- Četvrtak je Ivana.

.- Četvrtak, hm. Pa što radiš ode?

- Kako to misliš što radin ode ?

- Hajduk je danas Pero, idi na Poljud, neću ja nigdi...

C/p Huligan Pero

Komentari 4

moraš se , ako želiš komentirati
CinCin
CinCinprije 9 mjeseci

Ljubav...eh, nista bez ljubavi...

Sanya
Sanyaprije 9 mjeseci

Nista...

CinCin
CinCinprije 9 mjeseci

Sve je sivo, tmurno glupo i monotono...besmisleno.

Sanya
Sanyaprije 9 mjeseci

Bas tako...

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se