Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Možda te se boje

08. rujan 2016 ob 14:30 | 94
Možda te se plaše jer si iskrena i snažna, jer ih teraš da skinu maske.
Možda te se plaše jer si previše iskrena u doba kada ljude privlači slatkorečivost, privlače ih oni koji manipuliraju svojim rečenicama i oni koji znaju kako učiniti da laž bude privlačnija od istine.
Možda je tvoja istina gorka onima koji ne žele okusiti original, onima koji samo žele šlag sa torte.
Možda ih plašiš jer tačno znaš šta želiš i znaš šta ne želiš, a svi su drugi izgubljeni u pokušaju da isto to otkriju. Možda su toliko izgubljeni u svojoj nesigurnosti da odbacuju svakoga ko je siguran u sebe ili su se možda samo navikli na ljude koji su nesigurni i koji sada ne razumiju ko su.
Možda te se boje jer ne želiš učestvovati u njihovim igrama, u kojima su svi toliko opsednuti pobedama da je gubitnik svako ko ne igra. Možda si okružena ljudima koji su toliki stručnjaci u igranju igara da uopće ne znaju kako je na suprotnoj strani i ne žele ponovno biti početnici.
Možda te se plaše jer im govoriš ono što ne žele čuti i jer su navikli da im se serviraju laži. Možda žele verovati u bilo koju sliku koja je stvorena za njih i ne žele videti ko su oni uistinu. Možda su im tvoje reči toliko nepoznate da ih jednostavno ne razumiju ili im ne veruju.
Možda ih plašiš jer obraćaš pažnju. Ne zaboravljaš što su rekli dok su bili ljuti ili dok su bili ranjivi, obraćaš pažnju na njihove oči i govor tela, obraćaš pažnju na ton njihova glasa i gestikulaciju. Možda nisu navikli da ih se vidi ili čuje i tvoja im pažnja predstavlja nelagodu jer to znači da moraju skinuti maske.
Možda te se boje jer znaš da ih je strah, a ti ipak još nisi oprezna. Možda si neoprezna sa svojim srcem i osećajima i oni ne znaju kako se nositi s njima, oni ne znaju kako se nositi s bilo čime što narušava njihovu sigurnost, koja narušava njihovu rutinu ili realnost. Možda tvoje srce kuca brže od njih i ne mogu s tobom držati korak.
Možda te se plaše jer ih ne trebaš. Jer znaju da možeš preživeti bez njih, jer znaju da ih nećeš čekati, jer znaju da ćeš se zauzeti za sebe, jer znaju da nećeš dozvoliti da budeš samo još jedan broj na njihovoj listi.
Možda ih plašiš jer ceniš samu sebe, jer si dovoljno snažna da odeš i jer si dovoljno pametna da znaš koliko vrediš. Možda su se toliko naviknuli biti na pijedestalu da ne znaju biti nigde drugde.
Bez obzira na razlog, nastavi ih plašiti. Nastavi ih plašiti svojom iskrenošću, snagom, svojom dobrotom, svojom ljubavlju, razumijevanjem, svojim rečima, svojim očima, svojom prisutnošću i svojom sposobnošću da ih pročitaš. Čitaj ih i dalje sve dok ne pronađeš nekoga ko je jednako hrabar kao i ti i koji se neće tako lako uplašiti, nekoga ko je jednako jak kao i ti.
Jer život često one hrabre baci na kolena... da vidi kako će ustati.
Slabiće ne dira, oni su ionako uvek na kolenima

Komentari 4

moraš se , ako želiš komentirati
CinCin
CinCinprije 8 mjeseci

Jer život često one hrabre baci na kolena... da vidi kako će ustati....to je to.

Sanya
Sanyaprije 8 mjeseci

A ja ustanem...i kazem..."Uh jebo mater...al se složih ko metar drva".... :)))

CinCin
CinCinprije 8 mjeseci

Heheheee.

Sanya
Sanyaprije 8 mjeseci

Bolje je tako...

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se