Sve je iluzija

08. lipanj 2016 ob 18:12 | 108
Shvatila sam da često ne postoji druga prilika....
Bolje je prihvatiti darove koje nam nudi svijet....
Ako treba nekom ili nečemu da budem vjerna u životu, prije svega moram biti vjerna sebi.... Ono malo iskustva koje sam stekla u životu naučilo me je da niko ničim ne gospodari, da je sve iluzija....A to važi kako za materijalna dobra tako i za duhovne vrijednosti.... Tko je makar jednom izgubio nešto što je imao a smatrao svojim neotuđivim posjedom, shvati da mu zapravo ništa ne pripada..... I ako mi već ništa ne pripada, nemam nikakve potrebe da gubim vrijeme baveći se onim što nije moje....
Bolje je da živim kao da je danas prvi ili posljednji dan mog života


slika 2050179

Komentari 12

moraš se , ako želiš komentirati
NASMEJANA
NASMEJANAprije 9 mjeseci

Mogu ti reci da mi je u ovom trenutku tvoj blog jako prijao. Hvala Saniii :*

Sanya
Sanyaprije 9 mjeseci

Molim i drugi put... :)**

fenix13
fenix13prije 9 mjeseci

NOVO ISTRAŽIVANJE POTVRDILO: Život je samo iluzija
Svemir ne postoji ako ne gledamo u njega. Barem je tako prema poznatoj teoriji kvantne mehanike koja argumentira da se prošlo ponašanje čestica mijenja na temelju onoga što vidimo.
Znanstvenici su izveli novi eksperiment, dokazujući da je ova teorija točna sudeći prema ponašanju atoma. Prema pravilima kvantne mehanike, granica između 'vanjskog svijeta' i naše subjektivne svijesti je zamagljena, piše Daily Mail.
Kada fizičari promatraju atome ili čestice svjetla, ono što vide ovisi o tome kako su postavili eksperiment. Kako bi testirali te tvrdnje, fizičari na Australskom nacionalnom Sveučilištu, nedavno su proveli, tzv. eksperiment s odgođenim izborom, fizičara Johna Wheelera.
Eksperiment uključuje objekt koji se kreće, kojemu je dan izbor da se ponaša kao čestica ili kval. Wheelerov eksperiment tada pita - u kojem trenutku predmet odlučuje? Zdrav razum kaže da je objekt ili poput vala ili poput čestice, neovisno o tome kako ga mjerimo.
OTKRIĆE U SVEMIRU Oko Zemlje lebde čudovišne plazma-cijevi
Ali kvantna fizika predviđa da bilo da promatrate ponašanje vala ili ponašanje čestice ovisi samo o tome kako se zapravo mjeri na kraju svog putovanja. Upravo je to otkrio australski tim. 'To dokazuje da je mjerenje sve. Na kvantnoj razini, stvarnost ne postoji ako ne gledate u nju', rekao je profesor Andrew Truscott.
Unatoč očitoj čudnosti, rezultati potvrđuju valjanost kvantne teorije. Kvantna teorija omogućila je razvoj mnogih tehnologija kao što su LED-i, laseri i kompjuterski čipovi. Australsko sveučilište preokrenulo je Wheelerov originalni koncept svjetlosnih zraka koje se odbijaju od zrcala, te umjesto toga, koristilo atome koje je raspršilo lasersko svjetlo.
'Predikcije kvantne fizike o interferenciji čine se dovoljno čudnima kada se primjenjuju na svjetlo, koje se više čini kao val', rekao je doktorand Roman Khakimov sa Sveučilišta.
'Ali napraviti eksperiment s atomima, koji su komplicirani, imaju masu i međudjeluju s električnim poljima, i tako dalje, to sve još dodaje na čudnosti', rekao je.Tim profesora Truscotta, prvo je zarobio nekoliko atoma helija u Bose-Einsteinovom kondenzatu, a potom ih odbacio dok nije ostao samo jedan atom.
Taj je atom potom bačen kroz nekoliko laserskih zraka, koje su formirale rešetke koje su se ponašale na isti način kao i što bi čvrsta rešetka raspršivala svjetlost.
Druga rešetka svjetla dodana je nasumično, a to je vodilo do konstruktivne ili destruktivne interferencije kao da je atom putovao na obje staze.
Međutim, nasumični broj koji određuje jesu li rešetke dodane bio je samo generiran nakon što je atom prošao kroz raskrižje.
Ako odaberete vjerovati da je realnost atoma pošao određenom stazom ili stazama, onda morate prihvatiti da buduće mjerenje utječe na prošlost atoma, rekao je Truscott.
'Atomi nisu putovali od A do B. Samo kada su mjereni, na kraju putovanja, njihovo ponašanje slično valu ili čestici, dovedeno je u postojanje', rekao je.
*************************************************************************
a što se tiče ljubavi ...hm ... ljubav je uvijek nova... nije važno da li volimo jednom, dvaput, deset puta u životu jer se stalno suočavamo sa situacijom koju ne poznajemo... ljubav nas može odvesti u pakao ili u raj, ali uvijek nas nekud odvede... treba je prihvatiti zato jer je ona osnovna hrana našeg postojanja...
ako je uskratimo sebi, umriječemo od gladi gledajući žudno u drvo života, a nećemo imati smjelosti da pružimo ruku i uberemo plodove... ma treba tražiti ljubav, ma gdje ona bila ma čak i onda kada to podrazumijeva sate, dane, tjedne razočarenja i tuge...
jer onog časa kada krenemo u potragu za ljubavlju, i ljubav takođe polazi nama u susret !!!
JUPIIIIIIII

Sanya
Sanyaprije 9 mjeseci

Kazem ti ja da je iluzija... :))

-ami
-amiprije 9 mjeseci

nebitno je u životu je li nešto prolazno, da li ti pripada ili ne .. živi i uživaj .. ja kradem, upijam, krijem i čuvam sve one trenutke koje me vesele, radim samo ono što volim i ono što hoću, a šta će sutra biti to nitko ne zna,.. :)))

Sanya
Sanyaprije 9 mjeseci

Upravo tako....kao prvi ili posljednji dan... :)))

nikolina_nini
nikolina_niniprije 9 mjeseci

Hajd kreni zivjeti prvoposljednji dan zivota..
I one nijanse sive su iluzija..

Sanya
Sanyaprije 9 mjeseci

Sve su to kule u oblacima.... :))

nikolina_nini
nikolina_niniprije 9 mjeseci

Bez temelja...

Sanya
Sanyaprije 9 mjeseci

Zato ima puno grmljavine...da rasprši te iluzije...i kiše da speru sve to...

nikolina_nini
nikolina_niniprije 9 mjeseci

I lipanj je kisan..
Biti će vrelo ljeto:)))

Sanya
Sanyaprije 9 mjeseci

I kula od pijeska... :)))

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se