Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

ŽIVOT JE JEDAN

10. travanj 2016 ob 09:03 | 100
Svima nam nedostaje iskrenost, ljubav, topla ljudska riječ, bliskost, pažnja!
Svima pa i meni…
Suština svega je da se čovjek ne preda, da ustraje na svom putu, da ne izdaje sebe, da nauči da poštuje život, da pronađe ljepotu i mogućnost napretka u svemu! A prije svega da prihvati realnost onakvu kakva je.... jer će je tek onda moći promijeniti! U protivnom neće ni biti svjestan ponora u kojem se nalazi…
ČOVJEK TREBA IZNIJETI SVOJU ISTINU, KAZATI JE GLASNO, NE SRAMITI SE SEBE I ONOGA ŠTO JE!
Nema druge! Jer čim glasno kažemo ono što nas muči bol je neusporedivo manja!
Uvijek kada osjećam strah kažem sebi – što god da se desi, preživjet ćeš! Takve stvari koje te muče ne ubijaju! Nikoga nisu ubile, pa neće ni tebe! Pa i ako ne preživiš, pa što?! Bar si živio?! Bar si se radovao trešnjama u svibnju,grožđu u rujnu... bar si se radovao svakom mjesecu zbog nečega?! Bar si volio, ljubio, patio, radovao se filmovima, muzici, drugim ljudima, sebi!
BAR SI ŽIVIO?!
A koliko je onih kojima je i to bilo onemogućeno?!
Život je toliko lijep da je lijep i kad nije! Život je toliko bogat da je bogat i kad je siromašan! Najveća ljepota je upravo u tome što nam je omogućeno da učestvujemo u svemu tome! U tom fenomenalnom nestvarnom prostranstvu koje uvijek iznova rađa nove životne oblike i raduje!
I zato svako od nas treba da razvije to divno osjećanje da zagrli rukama čitav svijet, da zavoli sebe i sve oko sebe?! Da zavoli svako stanje u kome se nalazi i da u njima prepozna pulsiranje života, odjeke vremena,povijest, slobodu. Ili bar da prihvati, da pokuša razumjeti, ukoliko ne može sve da voli?!
I na kraju, gdje ćeš veći motiv za život od samog života?!
Nema ga, ne postoji…
ŽIVOT JE JEDAN...

N.N.

slika 1955514

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se