Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

kakvi smo kad se veza približi kraju?

11. travanj 2014 ob 13:11 | 331
slika 1804530


29.08.2006. 07:00:37

OVAN - Razlog prekida su trzavice, pa i one bezazlene, ili pak dosada. Nemirni i znatiželjni Ovnovi imaju stalnu potrebu za osvajanjem i igricama i brzo izgube interes za one koji im se do kraja otvore pa svoju pažnju često poklone tajanstvenim, ponekad i neiskrenim osobama. Draža im je sloboda nego kompromis, osobito u mladosti, nisu fleksibilni i za prekid se odluče naglo, često i bez riječi. Ipak, imaju častan nastup. Ne skrivaju se iza laži i kad je jednom gotovo, kod njih je to 'čist račun' i najčešće zauvijek. Na prekid ih navodi ograničavanje, nadmudrivanje, nepovjerenje i kontrola njihovih postupaka.

BIKOVI prekidaju najčešće zbog nesigurnosti ako je osjećaju u vezi i straha da će biti ostavljeni. Imaju veliku urođenu izdržljivost, no kad drugi u nečemu prijeđu granicu, dogodi se eksplozija koju niti sami nisu očekivali. Odbija ih ljubomora (iako su i sami ljubomorni) i stavljanje pred gotov čin. Ipak, prekidaju polako, sa žaljenjem i nakon dužeg promišljanja. Kad jednom to odluče, nitko ih ne može natjerati da se predomisle. Uzrok je nevjera, nestanak emocija ili nedostatak razgovora i povjerenja u vezi. Zadržati ih se može, još dok veza funkcionira, tako da im se pruži sigurnost, nježnost, ljubav. Obećajte im kućicu u cvijeću i ljubav do kraja života i vaši su zauvijek!

BLIZANCI Kod njih razlozi za prekid mogu biti neutemeljeni drugoj strani, ali Blizanci ih znaju tako obrazložiti da ćete se i sami sebi začuditi. Prekidaju iz dosade, iz znatiželje, da vide što će se dogoditi, zbog potrebe za slobodom ili pak ako su bacili oko na nekog drugog. Ako se dobro osjećaju i ne namjeravaju prekinuti vezu, partner od njih može činiti što ga je volja. Prekidaju razgovorom i dugim monologom te s pokojom dramatičnom rečenicom. Potom nestaju bez traga. Ipak, dječji šarm ih spašava od bijesa ostavljenog partnera kojem najčešće ostaju u sjećanju s izvjesnim simpatijama.

RAK Spremni su žrtvovati sve da bi zadržali ljubavnu vezu, često i kad znaju da je loša i iscrpljujuća. Jedino što ih može natjerati da bespovratno napuste vezu je partnerovo neslaganje s obitelji ili odbijanje zajedničkog života. Prekidaju uz potoke suza i spremnost na kompromis. Kad dođe do kraja, bez obzira na ljutnju i bol, u sjećanju im ostaju samo lijepe uspomene. Rijetko se događa da o svojoj vezi puno govore, reći će samo ono najbolje, protumačeno iz svog romantičnog kuta. Želja im je sačuvati dobre prijateljske odnose s bivšim partnerom.

LAV Prekidaju kada im je povrijeđen ponos i ego, često ne dopuštaju mogućnost da i sami budu ostavljeni jer za njih to znači poniženje i odbačenost. Za njih je važno da kada je veza na tankom ledu prvi povuku konačan potez i niti u kojem slučaju ne pokazuju osjećaje. Navikli su biti u središtu pažnje i nijedan Lav si neće dopustiti da konačno zbogom prođe nezapaženo. Ako je potrebno, izvest će cijelu predstavu s ciljem ostavljanja dubokog i dramatičnog traga. Na prekid ih navodi nepoštovanje njihovih pravila, neodobravanje postupaka i nesposobnost laskanja svakodnevno na račun njegove veličine. Zadržati ga se može tako da se podrži njegova superiornost, da ga se poštuje i prepusti mu se uloga vođe.

DJEVICA Najčešće su upravo Djevice ti koji su ostavljeni. No kada se odluče na taj presudni korak, to je zbog osjećaja inferiornosti. Ako se ne dogodi nikakva trauma, skloniji su mirnom i razumnom prekidu nego scenama pred drugima. Kad moraju izabrati između ljubavi i obveza, uvijek se odluče za obveze budući da im je materijalna sigurnost na prvom mjestu. Prekidaju hladno i isključivo, s neizostavnom maskom ravnodušnosti na licu kao samoobranom. U ljubavi su pak, uvijek iskreni pa takvi nastoje biti i kod prekida, ako to ne zadire u njihove osjećaje. Povući će se bez previše riječi, prešutno izrazivši ispriku zbog odluke. Na prekid ih navodi stihijski i neorganizirani način partnerova života, njegova sklonost scenama i potencijalni problemi.

VAGA Uobičajene su isprike kao prestanak privlačnosti, zanimanje za nekog novog, neslaganje s postupcima itd. Još je važniji nesklad životnog ritma s partnerovim. Ipak, prije definitivnog kraja, Vage često znaju pružiti sebi još jednu šansu i pokušati izgladiti nesporazume. Najčešće ni to ne pomogne, a zna se dogoditi da tada i partner sam shvati da veza nema perspektive pa se Vage oslobode neugodne odgovornosti oko objašnjenja. Prekidaju uljudno i taktično kako i priliči njihovu znaku, uz rizik da to drugi neće doživjeti kao iskrenost nego izvlačenje. Na prekid ih navodi sukob u komunikaciji, nepoštivanje dogovora, forsiranje i pretjerivanje u izražavanju osjećaja. Zadržati ih se može da se izgradi skladan i miran odnos, treba suzbiti taštinu i stalno ih zavoditi uz romantiku.

ŠKORPION Kada prekidaju uništavaju sve za sobom. Razlog je i njihov destruktivan duh koji je presudan u svakoj škakljivoj situaciji pa uspijevaju razoriti vezu čak i kada to nije potrebno. Strahovi i traume iz djetinjstva, osjećaj krivnje i nevjerojatna sposobnost da povrijede druge i sebe u svakoj pa i bezazlenoj prilici neizostavno ih dovode do točke kada 'puca ljubav'. A tada im je običaj jednostavno pobjeći jer njihovom karakteru ne priliči da pristojno i trezveno razjasne cijelu situaciju i rastanu se u miru. Na prekid ih navodi prijevara, nevjera, poticanje njihove ionako prevelike ljubomore i izmicanje njihovoj kontroli. Ako se zasite partnera i seks postane dosadan, veza je na kraju. Da ih se zadrži treba imati dosta strpljenja i ljubavi kao bi uz njega uopće izdržali ali i kako bi ga uz sebe zadržali.

STRIJELAC Prekidaju zbog potrebe da stalno istražuju i osvajaju nove teritorije. Teško im je vezati se uz samo jednu osobu na duže vrijeme osobito kada su mladi. Sebe smatraju kozmopolitom te čine sve kako bi bili iznad svega što pripada sivoj, učmaloj svakodnevici. Ako im partner više nije dovoljno intrigantan i ne stimulira ga na nove izazove vrlo se jednostavno odluče za prekid i kreću dalje. Često impulzivno reagiraju, pokupe svoje stvari bez puno objašnjenja. Kad se stvar smiri, njihova korektnost ipak dolazi na vidjelo. Vraćaju se na mjesto 'zločina' i spremni su razumno i staloženo razgovarati. Oni to čine vrlo šarmantno i nastoje zadržati kontakt, ostavljajući si vrata otvorena ponekom razglednicom ili telefonskim pozivom iz bilo kojeg dijela svijeta. Ipak vole prijateljski prekid i bez velikog dramatiziranja. Na prekid ih navodi sitničavost, kompliciranje odnosa i forsiranje veze kao i nedostatak raznoraznih stimulansa. Zadržati ih se može da im se ne ograniči sloboda i podržava u njihovim idejama.

JARAC Teško donose odluke o prekidu jednako kao što se teško odluče i na ulazak u nju. Kad se jednom nađu u ozbiljnoj ljubavnoj vezi, svu svoju snagu, strpljenje i osjećaje ulažu u nju. Ipak, spremni su odustati kad osjete da im je neophodna samoća, ali i ako se moraju odlučiti između ljubavi i karijere, koja im je najvažnija. Budući da po temperamentu nisu skloni otvaranju srca i priznavanju najdubljih osjećaja, radije odlaze tiho i bez velikih objašnjenja. To ne znači da će nestati u vidu magle, već će svoje namjere, kojih ponekad nisu odmah ni svjesni, pokazivati indirektno kroz odsutnost i nervozu. Kroz to vrijeme iskristalizirat će im se i sama odluka koja i ne mora neminovno biti fatalna po vezu. Najosjetljiviji su na svoj posao pa ne toleriraju uplitanje privatnog u profesionalni život. Odbija ih i ogovaranje i izvlačenje prljavog rublja. Zadržati ih se može uz određivanje zajedničkih ciljeva i interesa i pristanak na kompromis.

VODENJAK Ne mora postojati određeni razlog, dovoljno im je probuditi se jednog jutra i zaključiti da veza u kojoj se nalaze nema više smisla. No na to se odluče kad osjete pritisak i teret obaveza na koje nisu spremni. Prekidaju direktno u glavu, ili blaže, prihvaćajući poslovne ponude zbog kojih će se morati odseliti. Čak i kad padnu teške riječi, Vodenjaci će pokušati razumno objasniti svoje razloge s namjerom da održe prijateljski kontakt. Na prekid ih navodi forsiranje braka i obveza, kritiziranje njihovih prijatelja i obitelji i nepoštivanje njihovih snova i ideja. Idealan prekid je ipak razgovorom nakon kojeg ništa neće ostati nerazriješeno i nakon kojeg će u potpunosti shvatiti razloge i motive partnera koji je odlučio prekinuti vezu. Zadržati ih se, pak, može tako da ih se iznenadi uvijek novim idejama i nikako ne pokazujući ljubomoru.

RIBE Urođena sklonost mazohizmu navodi ih da cijelu situaciju dožive tragično i da pate čak i onda kad ne bi trebali. Nezadovoljstvo u vezi ne znaju razumno prekinuti, radije pate sve dok ih druga strana ne ostavi. Svaki raskid dožive kao osobni poraz. Na početku veze idealiziraju partnera, a nakon razočarenja ostaju bez svojih principa i dugo građene sigurnosti. Bez obzira kakva je situacija i koji su razlozi, neizbježni su potoci suza. No koliko god bio intenzitet dramaturgije, Ribe se vrlo brzo oporave za nove traume s nekim drugim. Kada ih se ostavlja, žele da to bude potresnim scenama, zagrljajima, lažnim obećanjima i potocima suza... Na prekid ih navodi netoleriranje njihovih maštanja i zahtijevanje da se spuste na zemlju, gurajući u drugi plan osjećaje koji su za njih najvažniji na svijetu.

(ne sjećam se otkud sam skinula ovaj tekst, ali dajem link:

kad je veza pri kraju

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se